Kişisel Bakım

Peeling Nedir? Nasıl Yapılır?

Peeling kelime anlamı olarak soyulmak ve cilt temizlemek anlamlarına gelir. Cildin en üst tabakasının inceltilerek yapılan derin temizlik olarak adlandırabiliriz. Makyaj yapmaktan daha önemli olan peeling cildi hem sağlıklı hem de ışıl ışıl tutan bir işlemdir. Bilmeyenler ve öğrenmek isteyenler için peeling nedir? ve nasıl yapılır? hep birlikte öğrenelim…

Peeling Nedir? Nasıl Yapılır?

Peeling Nedir?

peeling ölü hüvreleri vücuttan uzaklaştırmaya yarayan cilt temizleme işlemidir. Peelingin farkı yöntemleri ve çeşitleri vardır. Peeling doğru bir şekilde yapılmazsa cilde zarar verebilir. Peeling doğru yaıldığı takdirde cildi temizler ve cilt sorunlarını azaltmaya yardım eder. Her cilt tipine göre peeling farklı şekillerde yapılabilir. Peeling yaptırmadan önce cilt tipinizi bilmeniz en önemli noktalardan biridir.

Peeling Faydaları Nelerdir?

  • Peelingin ilk ve en önemli özelliği cildi kirlerden arındırmasıdır.
  • Cilt gözeneklerini temizler.
  • Cilt daha parlak görünüme sahip olur.
  • Erken yaşlanma belirtilerini giderir.
  • Güneş lekelerini giderir.
  • Göz ve ağız çevresinde oluşan çizgileri hafifletir.

peeling

Peeling Çeşitleri Nelerdir?

Doğal Peeling : Evde hazırlayabileceğiniz yumurta, şeker, kahve ve zeytinyağı gibi ürünlerle cildinize uygulayabileceğiniz bir doğal peeling yöntemidir. Evde kolayca yapılabilecek bu peelinglerle etkili sonuçlar elde edilebilir.

Kimyasal Peeling : Cilde kimyasal bir çözeltinin uygulanarak cildin yenilenmesi yöntemine kimyasal peeling denir. Kimyasal peeling ciltteki renk değişimi ve kırışıklıkları tedavi eden bir uygulamadır. Hafif, orta veya derin olan kimyasal peeling yöntemleri vardır. Bu yöntemler için farkı kimyasal çözeltiler kullanılır. Hafif Kimyasal Peeling yönteminde cildin en dış katmanı epidermis yüzeyden uzaklaştırılır. Orta Kimyasal Peeling uygulaması ise epidermis ve altında bulunan dermis orta katmanının üst kısmındaki cilt hücreleri soyularak uzaklaştırılır. Derin Kimyasal Peeling yönteminde ise cilt hücreleri epidermis, dermisin ve alt katmanlarından uzaklaştırılır.

Lazer Peeling : Lazer peeling yöntemini evde yapmak mümkün değildir. Bir uzaman tarafından uygulanması gereken bu yöntem yüz kusurlarını tedavi etmek amacıyla lazer kullanılan bir peeling yöntemidir. Lazer Peeling yöntemi ikiye ayrılır. Ablatif Lazer yaralayıcı bir lazer peeling uygulamasıdır. Ablatif Olmayan Lazer ise yaralamadan cildi sıkılaştıran bir peeling uygulamasıdır.

Peeling Nasıl Yapılır?

Evde yapılan peeling uygulamasında belli sıralamaları takip etmek gereklidir. Peelinge başlamadan önce ilk olarak ılık bir duş alınmalıdır. İsteğe göre yüze buhar banyosu da uygulanabilir. Parmaklarla yüze hafif masajlar yapılabilir. Ardından cilt tipinize uygun aldığınız veya evde hazırladığınız peelingi yüzünüze uygulayıp 5 dakika kadar bekleyip ılık su ile yıkayın ve ardından nemlendirici kullanmayı unutmayın. Bu uygulamayı ayaklar, eller, dirsekler gibi vücudunuzun istediğiniz her bölgesine uygulayabilirsiniz.

Ev Yapımı Peelingler

Kusursuz Dudaklar İçin Dudak Peelingi

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu