Sağlık

Dismorfobi (Beden Algı Bozukluğu) Nedir?

Dünya çapında sıkça görülen zihinsel bir rahatsızlık olan dismorfobi nedir?

Genelde gizli bir hastalık türü olan Dismorfobi bireyin normal görünmesine rağmen kendini çirkin ve ya kusurlu olduğuna inanmasıdır. Halk arasında ayna hastalığı olarak da bilinen dismorfobi (beden algı bozukluğu) nedir? Dismorfonbinin belirtileri nelerdir?

Dismorfobi (Beden Algı Bozukluğu) Nedir?

Dismorfobi, dünya çapında sıkça görülen zihinsel bir rahatsızlık. Kişinin vücudunun herhangi bir bölgesinden memnun olmayıp sürekli bunu düşünmesidir. Genelde dismorfobi çocukluk çağında ve ya ergenlik döneminde ortaya çıkan bir durumdur. Dismorfobi hastalığı Obsesif kompülsif bozukluk ve ya Major depresif bozukluk ile birlikte görülebilir. Dismorfobik bozukluğun büyük çoğunluğu hiç evlenmemiş ve ya çalışmayan insanlarda görülebilir. Bu tür insanlar ne kadar çok ameliyat olup görüntülerini değiştirmeye çalışsalar da hiçbir zaman tatmin olmazlar. Çevrelerinde ki insanların onların kusurlarına bakarak konuştuklarını ve alay ettiklerini düşünürler.

Dismorfobi (Beden Algı Bozukluğu) Tedavisi

Dismorfobi rahatsızlığı kişinin sosyal hayatında, aile hayatında bozulmalara neden olur. Dismorfobi vakalarının %90’ında bir major depresif atak, %70’inde anksiyete bozukluğu, %30’unda psikolojik bozukluk mevcuttur. Dismorfobinin getirdikleriyle kişilerin 1/3’ü eve kapanır, çünkü kendisiyle alay edileceğini düşünür. 1/5’i intihar girişiminde bulunur. Dismorfobinin (Beden Algı Bozukluğu) tedavisi uzman bir psikoterapistten yardım almaktır.

Bilimsel Olarak Anksiyeteyi Hafifleten 4 Şarkı

Yaş Gruplarına Göre Egzersiz Programları

48 Saat İçinde Bitirebileceğin 5 Dizi

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu