Ordan BurdanTeknoloji

Dedi: Güvenli Haberleşme Uygulaması

Dedi, Bilgi Teknolojileri ve İnternet Güvenliği Derneği (BTİDER) tarafından geliştirilen yerli uygulamalar arasında yer almaktadır.

Dedi: Güvenli Haberleşme Uygulaması

Dedi Nedir?

Dedi, Android ve iOS işletim sistemlerine sahip bütün akıllı telefonlarda kullanılabilen güvenli ve ücretsiz bir haberleşme uygulamasıdır. Dedi uygulaması yerli bir uygulama olup, Bilgi Teknolojileri ve İnternet Güvenliği Derneği (BTİDER) tarafından geliştirilmiştir.. Dedi’yi telefonunuza indirdikten sonra numaranızla kayıt yapabilirsiniz. Dedi’de grup sohbetleri kurabilir, dosyalar gönderebilir, istediğiniz gif, fotoğraf göndermek gibi her işlemi yapabilirsiniz. Dedi uygulaması hiçbir şekilde verilerinizi saklamak gibi bir şey yapmaz. Verileriniz transfer amaçlı anlık tutulur ve transfer edildikten sonra kayıtlar silinir.

Dedi Özellikleri Nelerdir?

  1. Tamamen ücretsizdir
  2. Yerli ve milli bir uygulamadır
  3. Konum paylaşımı
  4. Her duygunuzu yansıtacak gifler
  5. Sesli arama özelliği
  6. HD video görüşme
  7. Sesli mesaj
  8. Sade ve anlaşılır tasarım

Dedi’ye Nasıl Kayıt Olunur ?

App Store veya Play Store’dan Dedi uygulamasını indirdikten sonra Dedi uygulamasını açtığınızda karşınıza çıkan ekrana telefon numaranızı girerek kaydolabilirsiniz.

Arama ve Mesajlaşmalara Ait Kayıtlar ve İçerikleri Saklanıyor ve/veya İşleniyor mu ?

Dedi Güvenli mi?

Dedi, arama ve mesajlaşmalarınızı hiçbir şekilde saklamaz ve işlemez. Kayıtlar sunucularda sadece transfer amaçlı anlık olarak tutulur. Böylece transfer tamamlandığında kayıtlar silinmiş olur. Dedi, güvenli mesajlaşma konusunda endüstri standartlarını belirleyen Signal uygulaması üzerine geliştirilmiştir. Kaynakları açıktır, herkes tarafından incelenebilir.

Sohbetlerim Nasıl Güvende Tutuluyor ?

Sohbetleriniz uçtan uca şifrelenir ve veriler hiçbir yerde barındırılmaz.

Telegram Nedir?

İstenmeyen Mesaj ve E-Postalar E-Devlet Üzerinden Nasıl Engellenir?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu