Kişisel BakımOrdan Burdan

Uyurken Gözlerin Şişmesi Nasıl Engellenir?

Göz altı halkaları en sağlı ya da en sağlıksız her türlü ciltte görülebilecek bir problemdir. Göz altı halkaları için doğru bakım uygulanmadığı sürece bu görünüm devam edecektir. Bu nedenle böyle hassas bir bölgeyi iyi bakım yapacak bir rutine sahip olmak gerekmektedir. Peki bu nasıl? Uyurken gözlerin şişmesi nasıl engellenir? Gelin hep birlikte inceleyelim…

Uyurken Gözlerin Şişmesi Nasıl Engellenir?

Göz halkaları tüm bakım ve uygulamalara rağmen kaybolmuyorsa ilk olarak genetiğinizi suçlamayın. Çünkü göz altları cildimizin en ince alanlarından biridir ve en çok cilt bakımının ihmal edildiği bölgedir. Düzenli ve aksatmadan yapılan göz altı bakımı hem koyu halkalar hem de gözlerin şişmesi için en önemli anahtardır.

Koyu halkalarınızı azaltmanın en kolay yollarından biri, o bölgeye güneş kremi sürmeye başlamaktır. Güneşin verdiği zararı engellemek ve pigmentasyonu azaltmak için; C vitamini, kojik asit ve meyan kökü özü gibi renk açıcı maddeler içeren ürünler kullanabilirsiniz. Ürünü siz uyurken emilmesi için sabah ve gece uygulayın. Ve bakımınızı tamamlamak için iyi bir güneş koruyucuya yatırım yapın.

Aynı zamanda yaşam tarzınızda yapacağınız basit değişiklikler ile de bu duruma engel olabilirsiniz. Bu değişikliklerden birincisi, o bölgede ki kan akışını azaltmak için daha yüksekte uyumaya başlamak olacaktır. Diğer değişiklik ise bol su tüketmektir çünkü vücut susuz kaldığında, tüm sıvıyı tutmaya çalışır bu da göz altı şişkinliğine sebep olur.

Göz Altı Morlukları Nasıl Geçer?

Gözlerinize İyi Bakın! Gözleriniz İçin Yararlı 10 Besin

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu