Kişisel Bakım

Cildimiz Neden Kırışır?

Kırışıklıklar yüzümüzde aniden beliren şeyler değildir. Bebekliğimizden itibaren yaptığımız mimikler yüzümüzün kırışmasına neden olur.

Kırışıklıklar sadece yaşlanmaktan dolayı oluşan bir problem değildir. Cilde doğru bakılmadığı zaman kırışıklıklar kendini erkenden gösterebilir. Peki cilt neden kırışır ve kırışıklıklardan kurtulmak için neler yapılabilir?

Cildimiz Neden Kırışır?

Genç yaşlarda cildimiz kırışsa bile daha yumuşak olduğu için eski şekline çabucak geri döner. Yaşlandıkça cilt esnekliğini kaybettiği için kırışıklıklar yer edinmeye başlıyor. Cildin kırışması bir çok nedenin bir araya gelmesiyle oluşuyor. Hormon seviyelerindeki dengesizliklerden dolayı hücre yenilenmesinde yavaşlamalar oluyor. Dış etmenlerde önemli bir yere sahip bu konuda. Sigara içmek, dengesiz beslenmek ve UV ışınlarına maruz kalmak cildi etkileyen önemli sorunlardandır.

Kırışıklıklar Kaç Çeşittir?

İki tip kırışıklık vardır: yüzeysel kırışıklıklar ve derin kırışıklıklar.

Yüzeysel kırışıklıklara iyi çizgilerde denebilir. Çünkü yüzeysel kırışıklıklar ciltte çok fazla durmayan cilde işlememiş ve cilt nemlendirilerek kolayca kurtulunabilecek kırışık türlerindendir.

Derin kırışıklıklar ise cildin alt tabakasından başlayarak yüzeye doğru çıkan kırışık türlerindendir. Bakım yapmayla hemen kaybolmazlar.

Kırışıklıklardan Nasıl Kurtulunur?

Kuru ciltteki kişilerin ciltleri  kırışıklıklara daha yatkındır. Ciltte ki kırışıklıklardan kurtulmak için yapılacak en önemli şey cildi nemlendirmektir. Cildi doğru şekilde nemlendirmek ve zararlı etkenlerden korumak cildinizin çabucak kırışmasını engelleyecektir.

Cilt Bakım Ürünleri Bir Süre Sonra Neden İşe Yaramaz?

“Hükümsüz” Engellenebilir her ölüm, Cinayettir!

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu