Ordan Burdan

Tolga Mendi Kimdir?

Yeni Gelin dizisi ile popülerlik kazanan Tolga Mendi yeni başlayacak Sol yanım dizisi ile ekranlara geri dönüyor. Peki Tolga Mendi Kimdir?

2018 yılında final yaparak yayından kalkan Show TV’nin  Yeni Gelin dizisinin sevilen oyuncusu Tolga Mendi’ den sevindiren haber. 2 yıllık bir aradan sonra yeni başlayacak olan Sol Yanım dizisi ile tekrar ekranlara dönen Tolga Mendi izleyicilerini sevindirdi. Peki kısa sürede bu adar ilgi toplayan ve sevilen oyuncu Tolga Mendi kimdir?

Tolga Mendi Kimdir?

23 Mart 1993 yılında İzmir’de dünyaya gelen Tolga Mendi aslen Adanalıdır.  İsmail Safa Özler Almanca Anadolu Lisesi’nden mezun olan oyuncu daha sonra Çukurova Üniversitesi İnşaat Mühendisliği’nde okumuştur. 2 dönem Craft Tiyatro Oyunculuk Eğitimi alan Tolga Mendi, başarılı oyunculuklarıyla hızla ilerlemektedir.

İlk oyunculuk deneyimini ise 2015 yılında rol aldığı Acı Aşk dizisinde Haydar karakteri ile yaşamıştır. Daha sonra kariyerine hız kesmeden devam eden Tolga Mendi, 2016yılında Fox TV’de yayınlanan Rüzgarın Kalbi dizisinde Cenk karakterine hayat vermiştir. Son olarak 2017 yılında Show TV ekranlarında yayınlanan 3 sezon devam eden Yeni Gelin dizisinde baş rol olarak Hazar karakterini canlandırmış ve büyük bir çıkış yakalamıştır. Şimdilerde ise Star TV’de başlayacak olan Sol yanım dizisinde Selim karakterini canlandıracaktır. Bir gençlik dizisi olan Sol Yanım’da Tolga Mendi’nin partneri Özge Yağız olacaktır. Dizide ayrıca emre Baysel, Emre Bey, Defne Samyeli, Cansel Elçin, Esra Bezen Bilgin gibi isimlerde yer almatadır.

Hangi Dizi Hangi Kitaptan? Gülseren Budayıcıoğlu’nun Tüm Kitapları

Hangi Dizi Hangi Kitaptan? Gülseren Budayıcıoğlu’nun Tüm Kitapları

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu