Ordan Burdan

Ezgi Mola Kimdir?

Başarılı oyunculuğu ve sempatik yapısıyla en sevilen oyuncular arasında yer alan Ezgi Mola kimdir?

Asıl adı Mercan Ezgi Mola olan başarılı bir tiyatro, sinema ve televizyon oyuncusudur. Ekranların aranan yüzü haline gelen Ezgi Mola son dönemlerde adından en çok bahsedilen oyuncular arasındadır. Peki Ezgi Mola kimdir? Yaşamı ve kariyeri hakkında merak edilenler…

Ezgi Mola Kimdir?

Tam adı Mercan Ezgi Mola olan başarılı oyuncu 29 Mart 1983 İstanbul doğumludur. İlkokulunu İstanbul’da Hasan Ali Yücel İlkokulu ve Turhan ve Mediha Tansel İlkokulunda okumuştur. Liseyi ise Halit Armay Lisesi’nde okuyan Ezgi Mola, oyunculuk merakı, henüz lisedeyken başlamıştır. Lisedeyken Müjdat Gezen Sanat Merkezi’nde oyunculuk kurslarına katılan Ezgi Mola, lise eğitimini tamamladıktan sonra bu merkezde dört yıl eğitim almış ve Müjdat Gezen Sanat Merkezi’ni bölüm birincisi olarak tamamlamıştır.

Henüz 18’ini bitirmeden Kartal Tibet’in yönettiği Karate Can dizisinde ilk televizyon deneyimini kazanan Ezgi Mola, Müjdat Gezen Sanat Merkezi’ni kazanmıştır. Müjdat Gezen Sanat Merkezi’nde 4 yıl eğitim aldıktan sonra  Aydoğan Temel’den de 2 yıl tiyatro eğitimi almıştır. Ezgi Mola, Yine Aydoğan Temel’in liderliğindeki bir tiyatro topluluğuyla Çürük Elma oyununda ilk sahne deneyimini yaşamıştır.

2005 yılında BKM Mutfağa katılan Ezgi Mola, aynı yıl bir kuaförü canlandırdığı Hırsız Polis dizisinin gördüğü büyük ilgi sonucu kitlelerce tanınmaya başlanmıştır. Kariyerine hız kesmeden devam eden Ezgi Mola, 2006 yılında Hayatımın Kadınısın filmindeki rolüyle büyük bir başarı kazanmıştır. Ezgi Mola’nın Türkan Şoray ile karşılıklı oynama hedefi ise Hayatımın Kadınısın filmiyle gerçekleşmiştir. Bu rolüyle Ezgi Mola 2007 yılında En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu dalında Sadri Alışık Ödülü sahibi olmuştur.

2008 yılında Uğur Yücel’in yönetmenliğinde Türkiye’de bir ilk olan Kolay Gelsin adlı doğaçlama sit-com denemesinde rol alan Ezgi Mola, televizyonda Arkadaşım Hoşgeldin adlı eğlence programında Tolga Çevik ile birlikte rol aldı. Başarılı oyuncu Ezgi Mola, şimdilerde ise TRT 1 ekranlarında yayınlanan reyting rekorları kıran Masumlar Apartmanı dizisinde Safiye karakterine hayat vermektedir. Ezgi Mola, Masumlar apartmanı dizisinde temizlik takıntısını, saplantılı ahlak anlayışını ve hırçınlığını annesinden miras almış. Ne kadar yıkanırsa yıkansın pislikten arınamadığına inanan Safiye karakterini canlandırmaktadır.

Merve Dizdar Kimdir?

Uğur Uzunel Kimdir?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu