Ordan Burdan

Cengiz Coşkun Kimdir?

Exxen adlı yeni bir dijital platform'da yayınlanacak olan Yavuz adlı dizide baş rol oynamaya hazırlanan Cengiz Coşkun kimdir?

Turgut Alp karakteriyle yakından tanıdığımız Diriliş Ertuğrul’un baltalı alpi Cengiz Coşkun, bu sefer Yavuz Sultan Selim’in hayatını  canlandırmak için ekrana gelmeye hazırlanıyor. Peki Cengiz Coşkun kimdir? Hayatı ve yer aldığı projeler.

Cengiz Coşkun Hayatı

Cengiz Coşkun, 29 Nisan 1982 yılında İstanbul’da doğmuştur. Annesi ev hanımı babası makine teknisyeni olan oyuncunun bir de kız kardeşi vardır.  Aslen Bulgaristan göçmenidir. Ortaokulda basketbol oynamaya başlamasının ardından profesyonel olarak çeşitli spor kulüplerinde  uzun seneler basketbol oynamaya devam etti. Marmara Üniversitesi Spor Akademisi’nde antrenörlük bölümünü kazanan Cengiz Coşkun 2008 yılında bölümden mezun olmuştur.

Cengiz Coşkun, 2002 yılında Best Model’e katılıp Kıvanç Tatlıtuğ‘un birinci, Tolgahan Sayışman‘ın ikinci olduğu yarışmada üçüncü olmuştur.  “Dünya’nın En Yakışıklı Erkeği” yarışmasında dünya dördüncüsü olmuştur. Aynı zamanda mankenlik yapmaya devam eden Cengiz Coşkun dünyaca ünlü markalar için modellik yapmıştır. Modellik devam ederken oyunculuğa atılan Cengiz Coşkun ilk oyunculuk deneyimini Rüzgarlı Bahçe dizisinde Mercan rolü ile yapmıştır. Oyunculuğa başladıktan sonra Şahika Tekand’dan eğitimler almıştır. Rüzgarlı Bahçe’den sonra Candan Öte, Doktorlar ve Hicran Yarası dizilerinde yer almıştır.

2012 yılında Faruk Aksoy‘un Fetih 1453 sinema filminde Şövalye Guistiniani rolünü canlandırmıştır. Ardından Acun Ilıcalı’nın yarışma programlarından olan Survivor Ünlüler-Gönüllüler yarışmasına katılmıştır.

Oyunculuk kariyerinde parladığı proje ise 2014 yılında başlayıp 5 sezon devam eden Diriliş Ertuğrul dizisindeki Turgut Alp rolü ile olmuştur.  2020 yılının Mart ayında ise Malazgirt 1071 sinema filminde Sultan Alparslan’ı canlandırmıştır. 

Cengiz Coşkun Yer Aldığı Dizi Ve Filmler

  • 2020 – Malazgirt 1071 – (Sultan Alparslan)
  • 2014 – 2019 – Diriliş Ertuğrul – (Turgut Alp)
  • Fırat’ın Nar Bahçeleri
  • Hicran Yarası – (Tarık)
  • 2006-2011 – Doktorlar
  • 2006 – Candan Öte – (Kaan Atalay)
  • 2005 – Nehir – (Umut)
  • 2005 – Rüzgarlı Bahçe – (Mercan)

“Yavuz” Yakında Başlıyor

Malazgirt 1071 (13 Mart’ta Sinemalarda)

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu