Yaşam

Üç Aylar Ne Zaman Başlıyor? 2020 Ramazan Ne Zaman?

Tüm İslam dünyasının yıl içerisinde en değer verdiği aylar olan 3 aylar için geri sayım başladı.

Üç Aylar; Hicri takvime göre mukaddes sayılan Recep, Şaban, Ramazan aylarıdır. İslam dininde bulunan 5 mübarek gecenin 4’ü bu aylardadır. Recep ve Şaban ayı rahmet ayı olan Ramazan ayının habercisidir.

Kutsal sayılan bu aylarda ibadetler arttırılır. Müslümanlar dini vecibelerini yerine getirme konusunda daha hassas davranır. Özellikle Recep ve Şaban ayında nafile oruçlar tutulur, günahların affedilmesi için daha çok namaz kılınır ve tövbe edilir. Recep ve Şaban ayının ardından gelen Ramazan ayı 11 ayın sultanı olarak tüm İslam aleminde heyecanla karşılanır.

Recep ayının ilk perşembe gecesini cumaya bağlayan Regaip kandili 3 ayların habercisidir. Rahmet ve mağfiret kapılarının açıldığı gecedir. Peki 2020 yılı üç aylar ne zaman başlıyor? 2020’de Ramazan ayı ne zaman?

Üç Aylar Ne Zaman Başlıyor?

Bu yılki Dini takvime göre üç aylar 25 Şubat 2020’da başlayacak. Üç Aylar; birbiri ardına açılan rahmet ve mağfiret kapıları olan Recep, Şaban ve Ramazan ayını içinde barındıran, Regâib kandiliyle başlayan, Miraç ve Berat’le devam eden, bin aydan daha hayırlı Kadir gecesiyle zirveye ulaşan, Ramazan bayramıyla da maddî ve manevî alanda “Bayram”a dönüşen manevi yükseliş ve bağışlanma aylarıdır.

2020 yılı itibariyle 3 aylar 25 Şubat salı günü Receb ayıyla birlikte başlayacak. Receb ayından sonra sırayla 25 Mart Çarşamba Şaban ve Ramazan aylarının ardından 23 Mayıs 2020 tarihi itibariyle üç ayların son günü yaşanacak.

Üç aylarla ilgili Peygamber Efendimiz’in (s.a.v.) sözü şöyledir:

“Ey Allah’ım! Recep ve şabanı bize mübarek kıl, bizi ramazana kavuştur.” (Ahmet b. Hanbel, Müsned, I, 259)

2020 Ramazan Ne Zaman?

Bu yılki Dini takvime göre üç aylar 25 Şubat 2020’de başlayacak. Ramazan’ın 1. günü ise 24 Nisan 2020, Cuma gününe denk geliyor.

Ramazan ayı Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre 24 Nisan Cuma başlayacak. İslam aleminde bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi 19 Mayıs’ta ihya edilecek. Her yıl 10 gün geri sayan Ramazan ayı bu yıl 23 Mayıs, Cumartesi günü sona erecek.

2020 Ramazan Bayramı Ne Zaman?

1000 aydan daha hayırlı olan, dünya üzerinde 1.5 milyarın üzerinde Müslüman için çok özel ve yeri doldurulamaz bir anlamı olan 11 ayın sultanı olan Ramazan ayının bayram 2020 yılı 24 Mayıs pazar günü başlıyor.

  • 23 Mayıs cumartesi Ramazan Bayramı Arifesi
  • 24 Mayıs pazar Ramazan Bayramı 1.gün
  • 25 Mayıs pazartesi Ramazan Bayramı 2.gün
  • 26 Mayıs salı Ramazan Bayramı 3.gün

2020 Resmi Tatil Günleri Nelerdir?

Cadı Fındığı Nedir? Faydaları Nelerdir?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu