Yaşam

Rustik Perde Nedir? Rustik Tarz Dekorasyon

Kumaş veya tül perdelerin uygulanmasında kullanılan, rustik borularına adapte edilmiş perdelerdir.

Rustikli perde, korniş sistemine uygulanabilen bir perdedir. Perde rustik borusunun üzerinde bulunan ahşap veya metal halkalarla, kumaş ya da deri britlerle ve dekoratif metal halkalarla kumaşa adapte edilen kapsüllerle hareket eder. Rustik Perde Nedir? Rustik Tarz Dekorasyon

Rustik Perde Nedir? Rustik Tarz Dekorasyon

Rustik Perde Nedir? Rustik Tarz Dekorasyon
Rustik Perde

Rustik bir perde asma yöntemidir. Perdeleri büyük halkalar aracılığı ile metal ya da ahşap bir bar üzerine asılmasıdır. Bu perdelere rustik perde adı verilir. Özellikle yazlık evlerde, kır evlerinde ya da dağ evlerinde tercih edilir.

Perdenin adı ile dekorasyon trendi doğrudan bağlantılıdır. Rustik dekorasyondan bahsettiğimiz zaman doğal, doğaya ve insana saygı duyarak elde edilmiş aksesuarlar, geçmişe giden detayları barındıran  işlevsel ve modern mobilyalardan bahsedilebilir. Rustik dekorasyon uygulaması zor bir tarz.

Rustik Tarz Nedir?

Rustik Perde Nedir? Rustik Tarz Dekorasyon
Rustik Tarz Dekorasyon

Rustik tarz, tamamen doğadan ilham almış ve saf ağaçların kullanıldığı dekorasyon tarzıdır. Rahatlığın ön plana çıktığı bu tarzda taş bir şömine, yüksek ahşap kirişli bir tavan ve eve hakim olan ağaç parçaları vardır. Rustik tarz dekorasyon zengin bir görünüme sahiptir. Aynı zamanda doğallığın ve rahatlığın simgesidir.

Rustik tarzda toprak tonlarına ve naturel renklere yer verilir. Doğada bulunana malzeme doğaya zarar verilmeden alınarak evin için kullanılır. Tavan ve zemin de ahşap döşemeden yapılır.

Rustik Tarz Avrupa’da bulunana evlerde çok fazla kullanılmaktadır. Bu tarz dekorasyon doğayı modern bir havaya sokarak antik tarz ile birleştirerek sunar. Rustik Tarzda dikkat edilmesi gereken nokta işlenmemiş doğal ağaç kullanımıdır. Salonda ve mutfakta da saf ağaçtan yapılmış eşyalar kullanılmaktadır.

Keyifli Ve Ferah Dokunuşlar: Dekorasyon önerileri

Eltilerin Savaşı – Çekim Hataları

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu