Yaşam

“Kuruluş Osman Komedyası” Ahmet Şimşirgil Sert Eleştirdi

Atv'nin yeni dizi Kuruluş Osman, Tarihçi Ahmet Şimşirgil tarfından çok sert eleştirilere maruz kaldı.

Yapımcı Mehmet Bozdağ’ın Diriliş Ertuğrul gibi Türkiye’ye büyük ses getiren dizisinden sonra onun devam niteliğinde olan Ertuğrul Bey’in oğlu Osmanlı Devletinin kurucusu Osman Bey’in hayatını konu olan Kuruluş Osman dizisine sert eleştiri tarihçi Ahmet Şimşirgil’den geldi!

Atv ekranlarında yayın hayatına başlayan Kuruluş Osman dizisinde ki yapılan hatalara tarihçi Ahmet Şimşirgil sessiz kalamadı. “Tarihe saygılı olmalılar” diyerek sert eleştiriler de bulunan Ahmet Şimşirgil diziden Kuruluş Osman Komedyası diye bahsetti. İşte o sert eleştiriler…

“Kuruluş Osman Komedyası” Ahmet Şimşirgil Sert Eleştirdi

Ahmet Şimşirgil’in Eleştirisi…

Diriliş Ertuğrul için %90-95 tarih değil demiştim. “İnanın sevgili dostlar, bana “Bu dizinin şu ilk iki bölümüne bakarak adı ne olsun hocam?’ diye sormuş olsaydınız ‘Kuruluş Komedyası’ derdim veya ‘Bir Osman trajikomik hikayesi’ diye ifade ederdim. Evet maalesef isimlerinin dışında hiçbir doğru bilgi yok. Sadece oradaki isimler hepsi doğru olmasa da bir kısım gerçekleri ifade ediyor. Ama ben ilk iki bölümde tarih göremedim. Doğru tarih göremedim, doğru bir tarih kurgusu göremedim. Gerçekten çok üzücü. Zira adı Osman, adı kuruluş. Osmanlı Devleti’nin kuruluşunu anlatıyor. 622 sene devam edecek bir devletin temelleri atılıyor. Evet izleyici çok, evet birinci. Ama birinci olmak doğru olmayı göstermiyor. Birinci olmak o işin samimi, ihlaslı yapıldığını göstermiyor. Para için reyting için yapıldığını gösteriyor.

Tarihte “Akça Koca” Kimdir?

Sel Olur Yıkar Ateş Olur Yakarım! Kuruluş Osman 3.Bölüm 2.Fragmanı

Aralık Ayında Netflix’de Neler Var?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu