Yaşam

Dünyanın Uyanışı – Şengül Boybaş (Atiye Dizisinin Kitabı)

Netflix yapımı 2. orijinal Türk dizisi Atiye, Şengül Boybaş’ın kaleme aldığı ve Küsurat Yayınları tarafından basılan “Dünyanın Uyanışı” eseri, diziye ilham olan kaynak olarak geçiyor.

Netflix Türkiye ikinci yerli projesi Atiye 27 Aralık’ta yayına girdi. Merakla beklenen dizi yayınlandığı andan itibaren gündemden düşmedi. İlk 8 bölümü yayımlanan dizi, izleyiciden tam not almayı başardı.

Beren Saat’in başrolünde yer aldığı ve Göbeklitepe’de geçen gizem-drama türündeki dizi Atiye‘nin konusu ise; Şengül Boybaş’ın kaleme aldığı Küsurat Yayınları tarafından basılan “Dünyanın Uyanışı” kitabından uyarlamadır.

“Atiye” (The Gift) 27 Aralık Sadece Netflix’te!

Şengül Boybaş – Dünyanın Uyanışı Konusu

Şengül Boybaş ilk romanı Dünyanın Uyanışı ile okurunu insanlığa çağlar boyunca ev sahipliği yapmış kadim topraklara, 2018 yılında UNESCO Dünya Mirası listesinde yerini alan Göbeklitepe’nin gizemli hikâyesine davet ediyor. Üzerinde yaşadığımız bereketli toprakları, hayatın yanlış yaşanışını ve insanlığın sonsuz kez yenilişinin çarpıcı romanı Dünyanın Uyanışı’nı bir solukta okuyacaksınız!

“Sıradan biri olman sıradışı bir kadere sahip olamayacağın anlamına gelmiyor.”

“İnsanın kaderini sevebilmesinin şartı onu anlamasıdır. Anlayamadığımız şeyi sevemeyiz. Hayatının neden bu halde olduğunu bir kere anladın mı, kaçınılmaz olarak değişirsin. Sen değişince, kaderin de değişir. Değişim, anlamanın bir numaralı yan ürünüdür. Meseleye böyle bakınca da, kaderimizi anlamanın onu şekillendirmeye giden ilk ve en önemli adım olduğunu söylemek yanlış olmaz.”

Bir rüyayla başladı her şey. İki nehrin arasındaki bereketli topraklarda yürüyordu Atiye, birden hoş manzara yerini karanlık, kan gölü ve çığlıklarla süslenmiş bir senfoniye bıraktı. Toprak ana yeni bir çağa, Atiye kendi uyanışına gebeydi. Karanlığın sahibi  içindekini çekip çıkarmak için karnına yöneldi ve uyandı Atiye. Hiçbir şey eskisi gibi olmayacaktı, çünkü o da biliyordu ki geçmişin hikâyeleri sonsuza dek gömülü kalamazdı. Ve gerçeğin izlerini sürmek için yola çıktı, varacağı yerin sırrını bilmeden… Çünkü insanoğlunun hikâyesinin bittiği yerde onun hikâyesi başlıyordu.

Şengül Boybaş Kimdir?

1980 yılında Tokat’ta doğan Şengül Boybaş, Halkla İlişkiler ve İşletme lisans programlarının ardından Livkon International’da Life Coach & NLP sertifika programını tamamladı. Çeşitli sektörlerde çalıştıktan sonra, eğlence sektöründe organizasyon işleri yapmaya başladı.

Eğlence sektöründeki başarılı kariyerinin ardından 2000 yılında kendi ofisini açarak gelecek odaklı bireysel danışmanlık ve koçluk hizmetleri sunmaya başladı. O günden bu yana dünyanın dört bir yanından gelen danışanları ile binlerce bireysel okuma gerçekleştirdi. Dünyanın Uyanışı yazarın Göbeklitepe’de yaptığı araştırmalardan sonra hazırladığı ilk kitabıdır.

Şengül Boybaş – Dünyanın Uyanışı Kitabı Tanıtım Bülteninden

“İnsanoğlunun hikâyesinin bittiği yerde, onun hikâyesi başlıyordu…”
“Sıradan biri olman sıradışı bir kadere sahip olamayacağın anlamına gelmiyor.”

Bir rüyayla başladı her şey. İki nehrin arasındaki bereketli topraklarda yürüyordu Atiye, birden hoş manzara yerini karanlık, kan gölü ve çığlıklarla süslenmiş bir senfoniye bıraktı. Toprak ana yeni bir çağa, Atiye kendi uyanışına gebeydi. Karanlığın sahibi  içindekini çekip çıkarmak için karnına yöneldi ve uyandı Atiye. Hiçbir şey eskisi gibi olmayacaktı, çünkü o da biliyordu ki geçmişin hikâyeleri sonsuza dek gömülü kalamazdı. Ve gerçeğin izlerini sürmek için yola çıktı, varacağı yerin sırrını bilmeden… Çünkü insanoğlunun hikâyesinin bittiği yerde onun hikâyesi başlıyordu.

İnsanoğlunun hikâyesinin bittiği yerde hikâyesi başlayan Atiye, sıradan biridir ancak sıradışı bir kader yolu onu beklemektedir. Geçmişi geleceğinin önünde aşılamaz bir dağ gibi dururken hayatının önüne çıkardığı işaretlere kayıtsız kalamayıp rüyalarında gördüğü Göbeklitepe’ye giderek kaderinin peşine düşer. Peki, bu yolda hiç beklemediği şeylerle karşılaşan Atiye, sıradışı kaderinin sırrına ulaşabilecek mi yoksa bu sırrın içinde kaybolup gidecek mi?

“Geçmişi, geleceğinin önünde aşılmaz bir dağ gibi duruyordu. Artık sadece iki seçenek vardı önünde: Ya bu topraklara ait olmaya çalışacaktı ya da ebedi bir göçebelik başlayacaktı ruhunun çorak topraklarında.”
“Öyle rüyalar vardır ki gerçek, onların yanında solgun bir anı gibi kalır.”

Binbir kapısı olan hayatta Göbeklitepe kapılarını Atiye’ye açacak mı? Atiye boyut kapılarına ulaşabilecek, ailesine kavuşabilecek mi? Atiye’nin sıradışı kaderine, ruhani yolculuğuna konuk olmaya hazır olun. Bu yolculuk boyunca dünyanın ilk tapınağı, inancın ilk merkezi olan Göbeklitepe’nin gizemli sayfalarında dolaşacak, tarihin devir değiştiren sütunları arasında gezineceksiniz. 2018 yılında UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yerini alan Göbeklitepe’yi, günümüzden 11 bin yıl öncesine dayanan tarihini kendi hikâyesini arayan Atiye ile yeniden keşfedeceksiniz!

“Sen göremesen de hayat kapılarla doludur. Ve eğer gerçekten istersen, onların içinden geçerek yeni dünyalar keşfedebilirsin.”

1980 yılında Tokat’ta doğan, Halkla İlişkiler ve İşletme lisans programlarının ardından Livkon International’da Life Coach & NLP sertifika programını tamamlayan Şengül Boybaş’ın kaleme aldığı, Küsurat Yayınları’nın romanları arasında yerini alan Dünyanın Uyanışı sizleri sıradışı bir kurgu ile karşılıyor. Üzerinde yaşadığımız bereketli toprakları, hayatın yanlış yaşanışını ve insanlığın sonsuz kez yenilişinin çarpıcı romanı Dünyanın Uyanışı’nı bir solukta okuyacaksınız! Sonunu merak etmekten kendinizi alamayacağınız, tek solukta okuyacağınız bu kitapla Atiye’nin sıradışı kaderini doğurmasına, yeniden doğuşuna tanıklık etmeye hazır olun!

“Yaşanan her şey birer doğum sancısıdır. Ölüm ise doğumun ta kendisidir. Karşımıza çıkan herkes, her şey, kendi mevcut gerçekliğimizde ölüp yeni bir gerçekliğe doğuşumuza hizmet eden birer ebeden ibaret.”

“Atiye” Ne Demek?

“Ati” Ne Demek?

Matrix’e Yeni Bir Soluk

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu