Seyahat

Sivas’ın Doğal Akvaryumu Turkuaz Renkli “Gökpınar Gölü”

Sivas'ın mutlaka görülmesi gereken yerlerinden biri olan Gökpınar Gölü Turkuaz rengiyle görenleri adeta kendine hayran bırakıyor.

Sivas kent merkezine 147 kilometre mesafedeki göl, doğal akvaryumu andırıyor. Dipten kaynaklarla beslenen ve derinliği 15 metreyi bulan turkuaz rengi göl, yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor. Su altı sporlarıyla uğraşanların tercih ettiği gölde, son yıllarda sık sık irtifa dalışları gerçekleştiriliyor.

Çevre illerden günübirlik tatile gelen ziyaretçiler, gölün çevresinde yürüyüş yaparak mesire alanlarında vakit geçiriyor. Göl çevresindeki restoran, otel, cami, basketbol, voleybol ve çim futbol sahası ile piknik alanları, yerli ve yabancı turistlere konaklama ve sosyal aktivite imkanı sunuyor.

Yaz aylarında binlerce kişinin ziyaret ettiği göl, 1500 rakımda bulunuyor. Gölün en derin noktası olan 15 metrelik derinlikte bile yüzen balıkları görmenin mümkün olduğu berraklıkta bir suyu var.

Adeta bir akvaryumu andıran gölün temizliğinin ve berraklığının en büyük sebebi ise, hemen hemen her yerinde sürekli kaynayan suların olması.

Bir başka özelliği ise hem yaz aylarında, hem de kış aylarında suyun sıcaklığı hep 11 derecede kalıyor. Bu sebeple kış aylarındaki düşük sıcaklıklarda, bembeyaz bir örtünün içinde, üstünde buharlar tüten bir havuza dönüşüyor.

Gökpınar Gölü’nden çıkan sular Gürün’de ilçe suyu olarak kullanılırken aynı zamanda tarım için de sulama suyu olarak kullanılıyor. Gürün çevresindeki balık üretim tesisleri de buradan çıkan sularla işletiliyor.

Etrafını Yalçın Kayaların Sardığı Serin ve Dingin Sularıyla Şahinkaya Kanyonu

Feride,Babasını Mı Aziz’i Mi Seçecek!Vuslat 30.Bölüm Fragmanı

Derya Uluğ”Göremedim Bi de Sen Bak”Şarkı Sözleri

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu