ModaOrdan Burdan

Ekose Kumaş Nasıl Kombinlenir?

Ekose kumaşı nasıl kombinleriz ve ekose desenli kıyafetler giyerken nelere dikkat etmeliyiz.

Herkesin dolabında mutlaka yer edinmiş olan ekose kıyafetler, bir yandan kombin kolaylığı sağlarken, bir yandan da en ufak bir yanlışta görüntünün karmaşık durmasına sebep olmaktadır. 90’lı yılların kıyafet modasına kazandırdığı oldukça şık bir kumaş olarak, ekose kumaşı en güzel renklerle birleştirerek oldukça şık görünmek mümkündür.

Kış aylarında kalın etek ve kabanların yanı sıra, her yıl ekose gömlek modelleri, hafif ve rahat formları ile bayanların vazgeçilmezi olacaktır. Ekose kumaş içeren bir ürün giydiyseniz onunla birlikte tamamlayacağınız parçanın mutlaka düz olmasına özen göstermelisiniz.

Örneğin eteğiniz ekose ise bluzunuz düz ve tek renkten oluşmalıdır. Aksi halde çok karmaşık ve modadan uzak bir görünüm sergilersiniz. Bunun yanında farklı desenlerden oluşan ekose kumaşları bir arada kullanırsanız olduğunuzdan daha kilolu görünmeniz de kaçınılmazdır.

Ekose Desenli Kıyafet Giyerken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Yazımızın diğer kısımlarında da bahsettiğimiz gibi ekose kumaşı kullanmanın birkaç püf noktası vardır. Aslında çok eskilerden beri kullanılan ve modası geçmeyen oduncu gömlekleri hepimiz biliriz. Hatırlayın, o gömleklerin altına mutlaka düz renk bir pantolon tercih edilirdi. Bu pantolonlar ise genellikle bir jeanden ibaret olurdu. Ekose kumaş zaten çoğunlukla günlük yaşamda tercih edilmektedir. Bu sebeple doğru uyumu yakalamak istiyorsanız jean üzerine beyaz bir tshirt ve hangi renkte olursa olsun seçtiğiniz ekose bir gömlek sizi oldukça şık ve cool bir görünüme kavuşturacaktır.

Bundan başka ekoselerin daha çok kış aylarında kullanıldığı görmekteyiz. Modacılarımız ekosenin kalın kumaşlarda daha güzel durduğunu düşünmüş olmalı ki tasarımlarını bu yönde geliştirmişlerdir. Son yıllarda trend olan ekose desenli battaniye gibi şalları bilirsiniz. Siyah dar bir pantolon ve deri bir ceket üzerine attığınız kocaman ekose bir şal havanızı bir anda değiştirmeye yetecektir.

Ekose Kumaş Giyim Önerileri

Aslında modası hiç geçmeyen fakat değişik şekillerde karşımıza çıkan ekose, her yıl kadınların en sık tercih edeceği desenlerden biri olacağa benziyor. Kıyafetlerde kullanılmasının yanı sıra, çanta ve ayakkabıların da ekoseye bürünmesini isteyen tasarımcılar, çeşitli modelleri en güzel ekose renkleri ile buluşturmuş. Çok fazla aksesuara gerek duymayan bir kumaş türü olarak, ekose bir elbise modeli tek başına oldukça şık görünmeyi sağlayacaktır.

Zayıf bayanların ve fiziğine güvenenlerin tercih ettiği ekose kıyafetler, kilolu olanların da bazı noktalara dikkat ederek giyebilecekleri bir desendir. İri desenli ekose yerine daha mat renklerde ve ufak desenli ekose kıyafetleri kilolu olan hanımefendiler rahatlıkla giyebilirler.

Ekose kumaşın bu yıl en çok kullanıldığı alan gömlekler oldu. Özellikle dar ve göbeği açık şekilde bırakan gömlekler genç kızları severek kullandığı modeller arasında. Ekosenin en çok kullanıldığı bir diğer alan ise eşarp ve atkılar. Hemen her sene moda olan ekose atkılar bu yıl da vitrinlerde yerini almayı başardı.

Yılların eskitemediği ekose desen modası, her sezon kendini göstermektedir. Hatta birçok ünlü tasarımcının defilesinde ekose desene rastlamak mümkündür. 1980’li yılların başında punk dönemle birlikte popülerlik kazanan ekose, 90’lı yıllarda yeniden moda olmasıyla ölümsüzlüğünü kanıtlamıştır. O zamandan beri de her sezona damgasını vuran bir ekose desen görülmüştür.

Ekose dendiği zaman akla ilk gelen renk ise kırmızıdır. Buna karşın çizgiler ve karelerden oluşan ekose desen farklı renk tonlarıyla birlikte dokunduğu da görülmektedir. Genel olarak kırmızı temelli ekose desenler eteklerde, ceketlerde ve kabanlarda görülse de farklı renklerle dokunan ekose kumaşların gömlekten pantolona kadar geniş bir kıyafet türünde kullanılmaktadır.

Hemen her yıl ekose desenden yapılmış bir kıyafetin hit olduğunu görebiliriz. Bir dönem pamuklu kumaştan dokunan ekose gömlekleri görürken, diğer sezonda dar veya havuç pantolonları severek giyeriz. Kış sezonunda ise şallardan kabanlara kadar geniş bir yelpazede ekose deseni kullanabiliriz. Bunun nedeni ekosenin her sezona ve kombine rahatça uymasıdır.

Ekose Nedir?

Yüz Şeklinize Göre Eşarp/Şal Bağlama Biçimleri

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu