Yaşam

“Huzur Sokağı” Oku (Şule Yüksel Şenler)

Huzur sokağı bir roman klasiği… Satış rekorları kırmış, her yaştan ve her kesimden onbinlerce insanımız tarafından aynı ilgi ve heyecanla okunan bir eser olarak haklı şöhret kazanmıştır. Birleşen yollar adıyla sinemaya da aktarılmış ve halkımızın büyük ilgi ve teveccühünü kazanmıştır. Huzur sokağı özlenen huzur için.

Huzur Sokağı, bugüne kadar milyonlarca okura ulaşmış, neredeyse her evin kütüphanesinde yerini almış, soluksuz okunan bir roman. Hatta bir klasik. Sahip olduğu haklı şöhretle, yüzlerce baskı sayısına ulaşan Huzur Sokağı, birkaç neslin kült kitabı haline geldi…

Gazetelerde tefrika edildi, beyaz perdeye uyarlandı, tiyatroda sahnelendi, televizyon dizisi yapıldı, herkesin gönlüne girip huzurun sembolü oldu.

Huzur Sokağı, hasretini çektiğimiz, huzurlu bir cemiyetin, küçük bir sokakta sembolize edilen sarsıcı, duygusal, ama hepsinden önemlisi “gerçek” hikâyesi.

Huzur Sokağı Konusu

Romanda müslümanlığı kendisine yol edinmiş bir adam ile dini islam ama müslümanlıkla hiçbir ilgisi olmayan bir kızın âşkını anlatıyor. İstanbul’un kenar semtlerinden birinde kırık dökük, irili ufaklı ahşap evlerin sıralandığı dar ve küçük bir sokakta başlamıştı her şey.

Eski zamanlarda İstanbul’un batılılaşma, modernleşme sevdasından kurtulmuş küçük bir sokak varmış. Bu sokağın erkeklerinin hepsi cemaatten, kadınlarının hepsi ise başı kapalı, dinine düşkün insanlarmış. Bu sokakta üniversite öğrencisi Bilal (dizide karakteri Kutsi canlandırıyor) adında bir genç annesiyle birlikte yaşamaktadır. Bilal mahallenin gururudur. Kimya mühendisliği okumaktadır. Eğitiminin yanında çok terbiyeli ve ahlâklı bir gençtir.

Feyza onu kendine aşık edip dininden döndürmek için büyük çabalar sarfeder. Bilal bir yandan onu severken bir yandan da dinine olan bağlılığıyla Feyza’dan uzaklaşmaya çalışır. Bir başkasıyla, kendi gibi dinine düşkün birisiyle evlenir. Feyza buna çok üzülür. Dadısının da yardımıyla yavaş yavaş İslamı anlamaya başlar. Bir süre sonra tamamen bir islam hanımefendisi olmuştur. İçkici ve zengin kocasından ayrılır. Kızı Hilal’i İslami şartlara çok uygun bir kız olarak yetiştirir. Yıllar sonra Allah, Feyza ve Bilal’i yeniden karşılaştırır. Ama çok farklı bir şekilde…

Şule Yüksel Şenler Kimdir?

Şule Yüksel Şenler Kimdir? (Ömrünü, inancı ve idealine vakfeden kadın)

“Ay Düşerken” Oku (Tek hayalleri vardı: Mutlu, Huzur Ve Barış İçinde Yaşayacakları Bir Ülke)

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu