Yaşam

“Ay Düşerken” Oku (Tek hayalleri vardı: Mutlu, Huzur Ve Barış İçinde Yaşayacakları Bir Ülke)

Nadia Hashimi, Afganistan'daki küçük bir ailenin dramatik hikayesini anlatırken günümüz dünyasının en önemli sorunlarından birine ışık tutuyor.

Oku serimizde bugün Nadia Hashimi’den Ay Düşerken kitabı. Tek hayalleri vardı: Mutlu, huzur ve barış içinde yaşayacakları bir ülke… Kendi ülkelerinde bulamadıklarını yabancı bir ülkede bulabilmek için tehlikeli bir yolculuğa çıktılar.

Nadia Hashimi, Afganistan’daki küçük bir ailenin dramatik hikayesini anlatırken günümüz dünyasının en önemli sorunlarından birine ışık tutuyor.

Khaled Hosseini, Uçurtma Avcısı ve Bin Muhteşem Güneş kitaplarının yazarı.

Ay Düşerken Kitabı Konusu

Tek hayalleri vardı: Mutlu, huzur ve barış içinde yaşayacakları bir ülke… Kendi ülkelerinde bulamadıklarını yabancı bir ülkede bulabilmek için tehlikeli bir yolculuğa çıktılar.

Mahmood’un, ilkokul öğretmeni Fereiba’ya duyduğu aşk bütün aşklardan daha büyüktü. Ne var ki, eğitimli, işleri güçleri olan, huzur içinde bir hayat yaşayan bu insanların mutlu dünyaları, ülke savaşa girip, Taliban yönetimi ele geçirince yok olmuştu.

Mühendis Mahmood, Taliban rejiminin hedefi haline geldi ve öldürüldü. Üç çocuğuyla Kabil’den kaçmak zorunda kalan Fereiba’nın hayatta kalmak için tek umudu vardı: Avrupa’ya geçmenin bir yolunu bulmalı ve İngiltere’deki kız kardeşine ulaşmalıydı. Sahte belgeler ve yolda karşılaştıkları karanlık adamların yardımıyla gecenin karanlığında İran’a geçtiler. Bitkinlerdi, kalpleri kırıktı ama yenilmemişlerdi. Türkiye üzerinden Yu-nanistan’a kadar kaçtılar. Ancak kalabalık bir çarşının ortasında kaderleri tersine döndü ve ergen yaştaki oğlu Saleem aileden ayrı düştü.

Çok zor bir karar vermek zorunda kalan Fereiba, iki çocuğuyla yola devam ederken Saleem, Avrupa başkentlerinin sokaklarında sürünen kaçak mültecilerin arasına, yeraltı dünyasına düştü. Avrupa’nın bir yanında Fereiba, bir yanında Saleem, yeniden kavuşmaya ve kuracakları yeni hayat için bir yer bulmaya çalışıyorlardı.

İlk kitabı “Kabuğunu Kıran İnci” ile tüm dünyada büyük ilgi gören Afgan-Amerikalı yazar Nadia Hashimi’nin ikinci romanı “Ay Düşerken”, güçsüzlüğün, kaderin ve Khaled Hosseini, Jumpha Lahiri ve Lisa See’nin eserlerindeki duygusal tınıyı ve kültürel niteliği birleştiren kendi kaderini çizme özgürlüğünün yakıcı hikayesidir.

Nadia Hashimi Kimdir?

Dr. Nadia Hashimi asıl mesleği çocuk doktoru olan Afgan asıllı yazardır. Nadia Hasimi 12 Aralık 1977 yılında New York’ta doğmuştur. Afgan asıllı aile 1970’li yıllarda Amerika’ya göç etmiştir. Ailesi Afganistan’a tekrar göç etmek istemiş olsa da Sovyet İşgali nedeninden dolayı güvensizleşen Afganistan’a dönmemekten vazgeçmiş ve New York’ta kalmışlardır.

Annesi Hollanda’da İnşaat Mühendisliği alanında yüksek lisans derecesine sahiptir. Yazarın eşi de bir beyin cerrahidir ve 4 çocukları bulunmaktadır. 2014 yılında yayınladığı ilk romanı olan Kabuğunu Kıran İnci kitabı tarihsel bir kurgu içermektedir. Uluslararası çok satanlar listelerinde ilk sıraları alan eseri ile büyük popülerlik yakalamıştır.

Kitap birçok dile çevrilerek çevrildiği ülkede çok satanlar listesine girmiştir. 2015 yılında çıkarken Ay Düşerken isimli eseri de Oprah Dergisi tarafından kesinlikle okunması gereken bir destan olarak nitelendirildi. Nadia Hashimi 2016 yılında Penceresiz Ev isimli eseri ile de uluslararası en çok satanlar listesine girmeyi başarmıştır. Bunun yanı sıra yazarın 2 adet çocuk kitabı da bulunmaktadır.

İzle Serimiz de Bugün ”Julia’nın Gözleri”

İzle Serimiz de Bugün ”Julia’nın Gözleri”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu