Ordan Burdan

Emre Kıvılcım Kimdir?

Kısa sürede ekranların aranan yüzü haline gelen yakışıklı oyuncu Emre Kıvılcım Kimdir?

Emre Kıvılcım, Kanla 7’nin 5 sezondur aralıksız devam eden Elif adlı dizisinde dikkatleri üzerine çeken oyuncu, Diriliş’in yapımcısı Mehmet Bozdağ‘ın yeni çekeceği “Türkler Geliyor Adaletin Kılıcı” adlı sinema filminde rol alacağı belli oldu.

Emre Kıvılcım

2 Eylül 1988 tarihinde Malatya’da dünyaya gelmiştir. On yaşına kadar memleketine yaşayan Kıvılcım daha sonra ailesiyle birlikte İstanbul’a taşınmışlardır. Eğitimini Kimya Mühendisliği alanında alan Kıvılcım; İş Güvenliği Uzmanlığı üzerine yüksek lisans yapmıştır. Daha sonra oyunculuğa merak saran Kıvılcım; mühendisliği bırakmış ve Sadri Alışık Kültür Merkezi’nde burslu olarak bir süre oyunculuk eğitimi almıştır.

Aldığı eğitimden sonra ilk olarak Kanal 7 için 2006 yılında; ‘Zeytinyağlı Yiyemem Aman’ TV filminde rol almıştır. Böylece ilk oyunculuk deneyimini yaşayan Kıvılcım; hemen ardından Kanal 7’de yayınlanan Elif dizisinde üç sezon başrol oynayarak kariyerine devam etmiştir. Yurt dışında büyük ilgi gören dizi, özellikle Asya ve Latin Amerika’da reyting rekorları kırmıştır. Bu dizi sayesinde uluslararası tanınırlığı artan Emre Kıvılcım, Endonezya’da LC Waikiki’nin marka yüzü olmuştur.

Daha sonra 2018 yılında FOX TV ekranlarında yayınlanan ve oyuncu kadrosunda; Zeynep Çamcı, Alican Yücesoy, Hatice Aslan, İnanç Konukçu’nun yer aldığı Adı: Zehra dizisinde Genco Yaman karakterini oynamıştır.

Beyazperde ile 2017 yılında tanışan Emre Kıvılcım; başrolünde Funda Bostanlık ve Gülçin Tunçok’un yer aldığı Cinayet-i Aşk filminde rol almıştır. 2019 yılında ise Hakan Haksun’un yönettiği “Kim daha Mutlu” filminde “Kemal” karakterini canlandırmıştır. Kariyer hayatında hızla ilerleyen başarılı oyuncu 2020 yılında;  Bozdağ Film tarafından yapılan “Türkler Geliyor: Adaletin Kılıcı” filminde “Akıncı Sungur” karakterini canlandırmıştır.

Her geçen sene başarısı ile gündeme gelen Ere Kıvılcım, artık ekranların aranan yüzü haline gelmiştir. Son olarak 2021 yılında Bozdağ Film imzalı; yönetmeliğini Metin Günay’ın yaptığı, tarih ve kurgu türündeki Türk ve Özbek ortaklı televizyon dizisi “Mendirman Celaleddin” (Bozkır Arslanı Celaleddin) dizisinde Celâleddin Harezmşah karakterini canlandırmıştır.

Mehmet Bozdağ, Özbekistan için hazırladığı Bozkır Arslanı Celaleddin; tarihin büyük kahramanlarından Sultan Celaleddin’in hayat hikayesini konu almaktadır.

Yulduz Rajabova Kimdir?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu