Ordan BurdanYaşam

Sizin Gülüşünüz Hangisi?

Kahkaha bulaşıcıdır, fakat herkesin gülümsemesi farklıdır. Peki sizin gülüşünüz hangisi?

Kahkaha bulaşıcıdır, fakat herkesin gülümsemesi farklıdır. Peki sizin gülüşünüz hangisi? Yalnızca tek bir gülümsememizin olduğunu mu düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Çünkü repertuvarımızda pek çok gülme şekli mevcuttur. Birinin gülümsemesini değiştirmesi gibi gelir, o kişi sadece bir gülüşten diğerine geçiş yapıyordur.

“Bu durum, hayat değişiklikleriyle ilişkili olabilir. Örneğin; eğer hayatınız herhangi bir sebepten ötürü zorlaştıysa, iyi bir sosyal gülüş üretmek için iç stresinizi ya da depresyonunuzu örtmek için kendinizi daha çok zorlarsınız. Bu “yalan”, farklı bir ton ya da tür yaratabilir.

Aynı zamanda, “öğrenilen davranışlar”dan kolay etkileniriz. Diğer kahkahaları dinleriz ve farkında olmadan genelde onları taklit ederiz. Ne var ki, şunu bilmemiz gerekiyor: Gülüşlerimiz farklı duyulsa da, temel açılardan yine de birbirine benzerdir. Farklı dilsel özelliklere sahip olmamıza rağmen kahkaha, dil kadar sınırsız değildir.

Peki Sizin Gülüşünü Hangisi?

Ä°lgili resim

Çekici Gülüş:

Bu teknikte ön dişler diğer dişlere göre fark edilebilir derecede daha uzun. Aslında dişlerin doğal görünümü de bu şekilde ama zamanla bu dişler kısalıp aşınarak kişiye yaşlı bir ifade katabiliyor. Bu dezavantajlı durumu gülüş estetiği uygulamaları ile avantaja dönüştürmek mümkün. Bu gülüş daha çok göz önünde olmayı seven, yüzünün görünümünü günlük yaşamında çok önemli bir yere koyan mankenler, televizyon yıldızları ve modacılar tercih etmektedir.

Entelektüel Gülüş:

Bu teknikte ise dişler daha düz bir yatay çizgi şeklinde birbirine eşit sıralanıyor. Bu sayede kişi daha kendinden emin, daha bilgili ve daha olgun görünüyor. Bu gülüşü daha çok gazeteciler, akademisyenler, öğretmenler, yazarlar, psikologlar ve tarihçiler tarafından tercih ediliyor.

Otoriter Gülüş:

Otoriter bir gülüş için ise keser dişler daha köşeli hale getirilirken, köpek dişler daha sivri bir görünüme kavuşturuluyor. Bu gülüşü daha çok akademisyen, öğretmen, şirket yöneticileri, genel müdürler, avukatlar, hakimler tarafından tercih ediliyor.

Sportif Gülüş:

Sportif bir gülüşle daha samimi ve sıcak bir ifade yakalayabilmek için orta kesici dişler, yandaki kesici dişlere göre biraz daha uzun bırakılır. Bu sayede ne çok çocuksu ne de çok ciddi olmayan, sportif bir görünüm elde edilir. Bu gülüşü, turizm ve otelcilikle ilgilenenler, reklamcılar, sporcular, halkla ilişkiler çalışanları, mimarlar, doktorlar, mühendisler, sinema ve televizyonculukla ilgilenenler tarafından tercih edilmektedir.

Peki Sizin Gülüşünüz Hangisi 🙂

Ä°lgili resim

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu