Ordan BurdanSağlık

Bu Besinler Diyabete Meydan Okuyor! Diyabetle Savaşan 7 Besin

Şeker hastalığı olarak bildiğimiz diyabetle savaşmanız belli başlı yiyeceklerle daha kolay bir hale gelebiliyor. İşte diyabete meydan okuyan o besinler...

Diyabet insülinin salgılanmaması ya da etkisiz kalması sonucu hücrenin enerjisini karşılamak gibi çok önemli bir görevi olan şeker hücrelere giremez ve kanda bulunması gereken miktardan daha fazla bulunur.

Bu hastalık bunların sonucunda ortaya çıkar. Şeker hastalığı bazı durumlarda genetik olabilir. Sağlıklı beslenmek hastalığı kontrol altında tutmanız noktasında size yardımcı olacaktır. Hafif yemek tarifleriyle ya da diyet yemekleriyle bu mümkün. İşte diyabetle savaşan 7 besin.

Diyabetle Savaşan 7 Besin

1. Kuruyemişler

Sağlıklı yağ bulundurma açısından zengin olan kuruyemişler dengeli tüketim sağlandığı durumda oldukça faydalı olabiliyor.

2. Balık

En sağlıklı ve protein kaynaklarından biri olan balık her derde deva. Omega-3 deoposu olması bakımından sadece diyabet hastalarının değil herkesin tüketmesi gereken bir gıda.

3. Baklagiller

Lif deposu olan baklagiller sadece diyabete değil her hastalığa iyi geliyor. Herkesin haftada en az 2 kere tüketmesi gerekiyor.

4. Brokoli

Çok fazla sevmeni olmasa da brokoli bir sağlık deposu. Özellikle “diyabet hastaları için var olan bir sebze” demek hiç de yanlış olmaz.

5. Yoğurt

Mutfakların vazgeçilmezi yoğurt  içinde bulundurduğu yüksek miktarda kalsiyum miktarıyla günlük yemek alışkanlığında muhakkak olması gereken yoğurdun Tip 2 diyabet riskini azalttığı ortaya çıktı.

6. Keten Tohumu

Hem lif hem de protein deposu olan keten tohumu hastalıklarla savaşta en önemli silahlardan.

7. Sarımsak

Kanser riskini azaltan, kolesterolü dengeleyen sarımsak diyabetle savaşan hastaların yardımcısı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu