Dizi / Film

“Halime Hatun” Duası! Diriliş “Ertuğrul”

TRT 1'in dizisi Diriliş "Ertuğrul" kadrosunda tam 3 sezon Halime Hatun karakteriyle yer almış olan "Esra Bilgiç"in dizide Ertuğrul Beye yaptığı dualar.

TRT 1’in dizisi Diriliş “Ertuğrul” kadrosunda tam 3 sezon Halime Hatun karakteriyle yer almış olan “Esra Bilgiç”in dizide Ertuğrul Beye yaptığı dualar.

TRT 1’in reyting rekortmeni olan dizisi Diriliş “Ertuğrul”da 3 sezon boyunca Ertuğrul Beyin eşi Halime Hatun olarak yer alan Esra Bilgiç 4. sezonda kadroda yoktu. Ama 3 sezon boyunca dizide Halime Hatun olarak yer alan Esra Bilgiç’in ilk dizisi olmasına rağmen başarılı bir oyunculuk sergilemesiyle seyircinin kalbinde taht kurmayı başarmıştır.

Diziden ayrılmasına rağmen hala seyircinin gözünde Halime Hatun olan Esra Bilgiç‘in Diriliş “Ertuğrul” dizisinde Ertuğrul Bey ile olan aşkı dillere destan olacak şekildeydi. Dizinin her bölümünde söylenen sözler verilen duygu seyirciye öyle bir işliyordu ki herkes onlarla birlikte gülüyor, ağlıyordu. Dizide her karakterin söylediği özlü sözler de oldukça beğeniliyor ve merak ediliyordu. Kısacası bu özlü sözler Diriliş “Ertuğrul” ile dirilen sözler haline gelişti. Bir de bu sözlere Halime Hatun’un Ertuğrul Beye yaptığı duaları eklersek… İşte o herkesin merak ettiği ve eşlerine karşı dilinden düşürmek istemeyeceği güzel dualar.

Halime Sultan Duaları

– Göz yaşım sana yoldaş olsun, sevdam sana kalkan olsun…

– Yolun açık olsun, güneş tenini yakmasın, yağmur canını üşütmesin, ayağına taş değmesin. Su gibi git, su gibi dön obana…

– Senden gayrı neyim var ki Ertuğrul Beyim, senden gayrısı ne ki artık bana, geceni aydınlatan benim belki ama ben ışığımı senden alırım, sen bana uzanmak istedikçe yerimi bilirsin ben orada seni bekler olurum. İçin rahat etsin, sen beni sevdikçe sakın umutsuzluğa düşmeyesin. Aşkın tadı tuzu ona varmak için çekilen yolun zahmeti kadardır. Bozkırın rüzgârında pişmeyen, tenini çatlatmayan aştan ne anlar Ertuğrul Beyim. Bırak önce yaramız kanasın, kanasın ki su bizi kandırsın, acıkalım ki yediğimiz aşın tadına erelim, birbirimizi özleyelim ki kavuştuğumuzda kadrini bilelim.

– Başım dik gönlüm mutmaindir Ertuğrul. Bilmez misin ki sevdalıyım özlerim, ağlarım, beklerim amma sabrederim.

– Kem söz gelecekse senin tatlı dilinden gelsin Ertuğrul.

Halime Sultan & Ertuğrul Gazi

Ertuğrul’dan Halime Sultan’a

Mavi gök dostun yağız yer sırdaşın olsun ben dönene kadar dertlerini onlara diyesin. Çetin rüzgarlara kulak verirsen söylediğimi duyacaksın. Yağmur akıtacak cemaline sevdamı.

– Sen de gecemi aydınlatan ay gibisin Halime Sultan, ne zaman sana uzansam ne zaman seni tutar olsam arz yerinden oynadı, iki cihan birbirine girdi, dost bildiklerim düşman, düşman bildiklerim dost oldular bana. En sevdiklerim yarama tuz bastı…

– Kem söz ettiysem dilim çürüye, bilmeden gönlünü kırdıysam yüreğim kertile.

Diriliş “Ertuğrul” İle Dirilen Atasözleri

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu