Dizi / Film

Herkesin İzlemesi Gereken 10 Aamir Khan Filmi !!!

Her filmin de bir anlam ve önem taşıyan Aamir Khan'ın birbirinden güzel 10 filmi.

Bollywood filmlerinde ilk aklımıza gelen isimlerdendir Aamir khan. Bir çoğumuza Hint filmlerini sevdiren Aamir Khan‘ın on parmağında on marifet adeta. Kendisi yapımcı, yönetmen ve oyuncudur. Hem oyunculuğu hem yakışıklılığı hem de duyarlılığı ile tam bir idol olmuş birisidir. Dünya çapında da büyük bir  şöhrete sahiptir. Aamir Khan’ın filmlerinin geniş kitlelerce beğenilerek izlenmesinin sebeplerinden biri hikayelerinin samimi ve umut dolu oluşudur şüphesiz.

Şimdi gelelim mutlaka izlenmesi gereken 10 filmine..

1. Dangal ( Güreşçi )

Herkesin İzlemesi Gereken 10 Aamir Khan Filmi !!!
Dangal (Güreşçi)

Konusu ;

Güreşte bölgesel olarak birçok başarı kazanmış, hatta Hindistan şampiyonu olmuş Mahavir Singh (Aamir Khan) tecrübelerini aktarıp yetiştireceği, Hindistan için uluslararası alanda bir madalya kazanacak bir erkek çocuk sahibi olmayı her şeyden çok istemektedir. Ancak 4 kızı olmasına rağmen hiç erkek çocuğu olmamıştır. Günün birinde kızları Babita ve Geeta’daki potansiyeli fark edince, onları bir erkek gibi güreş müsabakalarına hazırlamaya başlar. Mahavir’in gerçekleştiremediği hayallerini gerçekleştirmek, artık kızlarının elindedir. Başlangıçta daha çocuk yaşlarda olan kızları eğitmek kolay olacak ama büyüdükçe işler iyicene zorlaşacak ve nankörlükler işin içine girecek. Film de sadece sporu değil bir mücadeleyi baba kız ilişkilerini gençlik çağlarının zorluğunu da göreceksiniz.

2. Taare Zameen Par (Yerdeki Yıldızlar)

Herkesin İzlemesi Gereken 10 Aamir Khan Filmi !!!
Yerdeki Yıldızlar

Konusu ;

Aamir Khan‘ın ilk yönetmenlik deneyiminde herkesi büyülediği filmdir. Filmde ise engelli çocuklara dikkat çekmiştir. Disleksi problemi olan bir çocuğun çevresi ve ailesi tarafından tembel ve sorumsuz muamelesi görür. Çalışmayı öğrenebilmesi için zorla yatılı okula verildikten sonra hayata iyicene küser. Daha sonra ise resim öğretmeni ile değişen hayatı ve başarısını anlatıyor.

3. 3 İdiots ( 3 Aptal )

Herkesin İzlemesi Gereken 10 Aamir Khan Filmi !!!
3 İdiots (3 Aptal)

Konusu ;

Ezberci ve tek tipleştirici eğitim sistemine karşı oldukça başarılı bir eleştiri koymuş Aamir Khan bu filminde. 3 yakın arkadaşın eğitim sisteminde ki çektiği sıkıntılar yaşadığı sorunları ve öğrencilerin girdiği depresif durumları konu edinmektedir.

4. P.K (Peekay)

Herkesin İzlemesi Gereken 10 Aamir Khan Filmi !!!
P.K Peekay

Konusu ;

P.k. daha önce kimsenin sormadığı sorular sorar. Bunlar masum, çocuk gibi sorulardır ama cevapları enteresandır.  P.K. sadık arkadaşlar ve dostlar edinir. Kırık kalpleri düzeltir öfkeleri dindirir. P.K.’in çocuksu merakı kendisi ve milyonlarca insan için manevi bir yolculuğa dönüşür.Film karmaşık felsefelerin iddialı ve benzersiz yönlerini orijinal bi şekilde ortaya koyuyor. Ayrıca insani bir aşk masalı da anlatılıyor bu film de. İzlenmesi gereken filmlerden…

5. Ghajini

Herkesin İzlemesi Gereken 10 Aamir Khan Filmi !!!
Ghajini

Konusu ;

Her 15 dakikada bir hafızası yenilenen bir adamın Sanjay Singhania normal bir hayatı yaşamak için verdiği mücadeleyi konu alıyor. Bu filmde aşkın gücünü sonuna kadar hissedeceksiniz. Zaman zaman güldürecek bazende hüzün dolu anlar yaşatacak sizlere.

6. Fanaa

Herkesin İzlemesi Gereken 10 Aamir Khan Filmi !!!
Fanaa

Konusu ;

Zooni, kör ama çok güzel bir kızdır. Bir gün tur rehberi Rehan’la karşılaşıyor ve ona aşık oluyor. Gözlerinden ameliyat olduğu sırada ise Rehanı kaybediyor. Rehan’ın öldüğünü sanan Zooni yıllar sonra bunun doğru olmadığını anlıyor. Fazlasıyla romantik ve hüzünlü bu filmde adeta yeşilçam izliyormuş gibi hissedeceksiniz.

7. Secret Superstar ( Gizli süper star )

Herkesin İzlemesi Gereken 10 Aamir Khan Filmi !!!
Secret Superstar

Konusu ;

Günün birinde dünyanın en iyi şarkıcısı olma hayalleriyle yanıp tutuşan, müslüman bir ailenin 14 yaşındaki kızı Insiya, babasının sürekli engellemeleriyle bir türlü kendini gösterememektedir. Umudunu tam kaybetmişken tanıştığı ünlü müzik direktörü Shakti Kumaar, ona kimsenin veremeyeceği şekilde cesaret verir ve ailesinden ve tüm tanıdıklarından habersiz bir şekilde, burka giyerek şarkılarını kaydetmeye ve giderek büyüyen bir hayran kitlesi kazanmaya başlar ve gizli bir süper star olur.

8. Mumbai Günlükleri

Herkesin İzlemesi Gereken 10 Aamir Khan Filmi !!!
Mumbai Günlükleri

Konusu ;

Farklı hayatları olan 4 insanın yollarının kesişmesini anlatıyor bu film. Her şey Yasmin’in kardeşine yeni geldiği Mumbai’yi videoya alarak anlatması üzerine başlayıp, ressam Arun’un yeni evine taşındıktan sonra da dolapta bulduğu üç video kaseti üzerine devam eden bol bol güleceğiniz bu filmi mutlaka izlemelisiniz.

9. Lagaan

Herkesin İzlemesi Gereken 10 Aamir Khan Filmi !!!
Lagaan

Konusu ;

Bu film Hindistan‘ın bağımsızlık mücadelesini konu edinmektedir. 1893 yılında Hindistan’ın İnzgiliz sömürgesi altında olduğu dönemlerde Hindistan’ın Champaner köyünde geçmektedir. Uzun süre boyunca yağmur yağmaması Champaner köyünde kuraklığa neden olur ve köylüler çaresizlik içerisinde yağmur yağmasını beklerler. Bu sırada da ödenmesi gereken vergiler gittikçe artmaktadır. Britanyalı Bölge Valisi Yüzbaşı ise oldukça acımasız ve katı bir yönetim sergiliyo ve Champaner köyünün genç sakinlerinden Bhuvan ile yaşadığı bir tatsızlık sonucunda da tüm köyü kazanılması imkansız bir iddiayı kabul etmeye zorlar. Bhuvan’ın önderliğinde tüm köy kriket oynamayı öğrenerek İngiliz kuvvetlerine karşı oynayacakları maça hazırlanmaya başlar..

10. Talaash

Herkesin İzlemesi Gereken 10 Aamir Khan Filmi !!!
Talaash

Konusu ;

Bir polis,bir ev kadını ve bir fahişe beklenmedik bir şekilde hayatlarını bağlayan bir gizem içinde buluşurlar. Mesleğini seven polis memuru Surjan, şüpheli ölümün arkasındaki sır perdesini aralamaya çalışırken diğer taraftan hayatındaki sorunlarla baş etmeye çalışıyor. Gizemli bir film olmasına rağmen oldukça hüzünlü tarafları da vardır.

Hepsi birbirinden güzel bu filmleri mutlaka izlemenizi tavsiye ediyoruz.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu