Yaşam

Dünyanın İlk Tasarlanmış İkiz Bebekleri Doğdu !!!

Sizde genetiği tasarlanmış bir bebek dünyaya getirmek ister misiniz ? Peki bu ne kadar doğru ? İnsan hayatını zorlaştırıp yeni sorunlara neden olur mu ?

Çinliler Gene Yaptı Yapacağını !! Genetiğimizle Oynuyor, Toplumsal Ayrımcılık Yapıyorlar !!!

Filmdi gerçek oldu !! 1997’de yapılan ”Gattaca” filmini hatırlayalım. Bir aile ilk çocuklarını normal bir şekilde dünyaya  getirip ikincisini tüm özelliklerini seçerek dünyaya getiriyorlar ve Vincent ve Anton adında iki tane çocukları oluyor. Filmde doğal yollarla doğan Vincent’ın hayat mücadelesi anlatılıyordu. Peki artık bu film de ki Vincent gibi bir sürü çocuk mu olacak ? Sadece zenginlerin kullanabileceği bu Genetiği Tasarlanmış çocuklar nasıl sorunlara yol açacak ?

Dünyanın İlk Tasarlanmış İkiz Bebekleri Doğdu !!!
Çin’in Tasarlanmış İkiz Bebekleri

 

“Genetiği Tasarlanmış” ilk bebekler Dünya’ya gözlerini açtı. Çinli Doktor He Jiankui, tüp bebek tedavisi yöntemiyle dünyaya gelen ikiz kız bebekleri Lulu ve Nana’ın DNA’larının değiştirdiğini duyurdu. Yedi kadının tüp bebek tedavisi sırasında bazı embriyoların genetiğinin değiştirildiği ve hamilelikle sonuçlanan ilk denemede ikiz kız Lulu ve Nana bebekleri dünyaya geldiği açıklanmıştı. Doktor He Jiankui, embriyolardaki bu deneyleri, nesiller boyunca vücuda AIDS virüsü HIV’e karşı bağışıklık kazandırmak amacıyla yaptığını söyledi. Uzmanlar, He Jiankui’nin açıklamasının doğrulanması halinde bunun genetik bilimi ve etik açısından yeni bir dönem başlatacağını söylüyor ve oldukça riskli bir durum olduğunuda belirtiyorlar. Genetik tasarım, birçok ülkede DNA’da yapılacak değişikliklerin gelecek nesillere aktarılabileceği ve diğer genlere zarar verilebileceği endişesiyle yasaklanmış durumda.

Dünyanın İlk Tasarlanmış İkiz Bebekleri Doğdu !!!
Çin’in Tasarlanmış İkiz Bebekleri

Sadece genetik zararla da kalmayıp din, dil, ırk ayrımı yetmiyormuş gibi toplumsal açıdan insan ayrımcılığı olacağı endişesi  de vardır.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu