Yaşam

Tahta Kaşıklar Nasıl Yıkanır? Ne Zaman Atılmalıdır?

Mutfaklarımızdan eksik olmayan tahta kaşıkların bakımı biraz zahmetli olabilir. Yeterli bakım sağlanmadığında çabucak çürüyebiliyorlar. Bu nedenle sizler için tahta kaşık bakımı ile ilgili bilinmesi gerekenleri derledik.

Mutfakta yemek anında oldukça sık kullanılan tahta kaşık, çatallar belli bir süre sonra çatlayabiliyor. Renginin solmasından da anlaşılacağı gibi tahtanın eski canlılığına ulaşması mümkün olmayabiliyor. Bu gibi durumlarda yapılması gerekenler ne olmalıdır? Bakımında ne gibi yöntemler kullanılmalıdır? Kaşıkların yağlanması gibi durumlarda neler yapılmalıdır?

Tahta Kaşık Kullanımında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Tahta kaşık/çatal kullanımı esnasında kaşık veya çatalı ılık su ile yıkamalı ve bulaşık deterjanı kullanmalısınız. Aynı zamanda tahta kaşıkları bulaşık makinesine atabilirsiniz. Ancak bulaşık makinesinde yıkamanız tahta kaşıkların ömrünü kısaltan aşama olabilir.

Bakımı Nasıl Olmalıdır?

Düzenli olarak yağlanan tahta kaşıklar için zeytinyağı ters tepkime yapan bir etken olacaktır. Kağıt havlunun içine bir kaç damla zeytinyağı damlatıp tahta kaşığı ovalayarak temizleyiniz.

Kokusu Nasıl Geçer?

Kokuyu hemen hapsetme özelliğine sahiptir. Kokuyu çıkarmak için karbonatlı suyun içerisinde bekletmeniz yeterli olacaktır. Sirkenin içerisinde de bekletebilirsiniz.

Ne Zaman Atılmalıdır?

Bu kaşıkların atılması gereken zamanı belli etmektedir. Çatlayıp kırılmaya başlaya tahta kaşıkları kullanmamaya özen gösteriniz.

Leke Nasıl Çıkar?

Leke çıkarmak için zımpara en ideal yöntem olacaktır. Zımpara yapmadan önce sirkeli suyun içerisinde bekletmeniz daha kolay zımpara uygulamanızda yardımcı olacaktır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu