Kişisel Bakım

Saç Dökülmelerine Karşı En Etkili Doğal Yağlar

Stres, yanlış bakım, mevsim geçişleri, ya da vitamin ve mineral eksiklikleri saç dökülmelerine sebep olmaktadır. Peki bu sorunu engellemenin doğal bir yolu yok  mu? Elbette var. Saç dökülmelerini yok denecek kadar azaltacak en doğal yağları sizler için araştırdık. İşte Saç Dökülmelerine Karşı En Etkili Doğal Yağlar…

Saç Dökülmelerine Karşı En Etkili Doğal Yağlar

Vitamin, mineral eksiklikleri, hormonal bozukluklar, stres, yanlış bakım gibi birçok nedenden dolayı saç dökülmeleri yaşanmaktadır. Birçok kişinin ortak problemi olan saç dökülmelerinin doğal çözümleri de vardır. Bu çözümlerden bir tanesi de saçlara doğru yağlarla doğru bakımı uygulamaktadır. İşte saç dökülmelerine karşı kullanılabilecek en etkili doğal yağlar.

Saç Dökülmelerine Karşı En Etkili Doğal Yağlar

Hindistan Cevizi Yağı

Tropikal bir meyve olan Hindistan cevizinin yağı saç dökülmelerine karşı oldukça etkili bir yağdır. İçerisinde bulunan vitaminler sayesinde saçları besler, saç dökülmelerini azaltır ve saç derisinde oluşabilecek problemlerinde önüne geçmektedir.

Biberiye Yağı

İçerisinde bulunan yararlı antioksidanlar sayesinde saç köklerini besleyen biberiye yağı, saçları güçlendirmektedir. Aynı zamanda saç dökülmelerini engelleyen biberiye yağı, saçları nemlendirir ve daha canlı, parlak, sağlıklı görünmesini sağlar.

Hint Yağı

Antibakteriyel özellikleri sayesinde saç derisindeki kan akışını hızlandıran hint yağı, böylece saç dökülmelerinin önüne geçmektedir. Aynı zamanda saçların hızlı uzamasına yardımcı olur ve yıpranan saçların yeniden canlanmasını sağlamaktadır. Tüm bunların yanı sıra saçların nem dengesini sağlar ve kepek oluşumunu da engellemektedir.

Jojoba Yağı

Tüm saç tiplerinin rahatlıkla kullanabileceği jojoba yağı, tıkanan ve kabuklaşmış saç derisini temizler. Ayrıca saç dökülmelerini engeller ve kırılmaları azaltır. Böylece saç derinizin daha temiz olmasını sağlar.

Lavanta Yağı

Saç derisinde ki kan dolaşımını hızlandıran lavanta yağı, saç köklerinin nefes almasını sağlamaktadır. Böylece kepek ve kaşıntı oluşumunun da önüne geçen lavanta yağı, saç derisinin daha sağlıklı hale gelmesini sağlar. Aynı saç kırılmalarının da önüne geçer.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu