Ordan Burdan

Merih Öztürk Kimdir?

Birçok dizi ve reklam filmlerinden tanıdığımız, güzel ve başarılı oyuncu Merih Öztürk Kimdir? İki Aile, Balkan Ninnisi ve son olarak Kara Ağaç Destanı gibi projelerde adını sıkça duyduğumuz, başarılı oyuncunun hayat hikayesini sizler için araştır. İşte ayrıntılarıyla Merih Öztürk…

Merih Öztürk Kimdir?

28 Aralık 1999 yılında Düzce´de dünyaya gelen Merih Öztürk, 6 yaşından itibaren oyunculuk ile ilgilenmiştir. Eğitimini ilk olarak Kocaeli Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesinde gören oyuncu daha sonra Anadolu Üniversitesi Radyo, Televizyon ve Sinema bölümünden mezun olmuştur. İlk olarak 2007 yılında Son Osmanlı Yandım Ali sinema filminde rol alan oyuncu, 2008 yılında İki Aile dizisinde rol almıştır. Ardından 2013 yılında Nerede o Yeminler dizisinde oynayan Merih Öztürk, 2016 yılında Best Model yarışmasına katılmıştır. O yılda daha 16 yaşında olan Güzel oyuncu yarışmaya katıldığı sene finalist olmuştur. Sonrasında 2017 yılında yeniden yarışmaya katılan oyuncu, yeniden finalist olarak 17 yaşında Best Promising (Gelecek Vaad Eden) ödülünü almıştır. Sonrasında ise 2018 yılında yeniden Best Model of Turkey yarışmasına katılarak 18 yaşında Türkiye 3.’sü seçilmiştir.

Bu yıllarda oyunculuk eğitimine devam eden güzel oyuncu, İngiltere’de yayınlanan Liverpool Victoria reklamında yer aldı. Birçok dizi ve reklam filminde yer alan başarılı oyuncu 2021-2022 yıllarında BluTV’de yayınlanan Börü 2039 adlı bilimkurgu dizisinde rol aldı. Sonrasında 2022-2023 yıllarında TRT 1 ekranlarında yayımlanan Balkan Ninnisi adlı dizide baş rol olarak Jovanka karakterine hayat vermiştir. 2023 yılında ATV´de yayımlanan Başım Belada dizisinde de rol almış ancak dizi kısa sürede bitmiştir. Son olarak ise TRT 1 ekranlarında başlayan ve çok sevilen Kara Ağaç Destanı adlı dizide Gülnaz karakterine hayat vermiştir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu