Ordan Burdan

Waris Dirie “Çöl Çiçeği“ – Bir İşkencenin Öyküsü

Waris Dirie “Çöl Çiçeği“ – Bir İşkencenin Öyküsü… Gerçek bir yaşam öyküsü olan Çöl Çiçeği kitabı yazarın kendi hayat hikayesini konu almaktadır. Kızların gelenek adı altında işkence gördükleri bir yaşamdan kaçarak, zorlu şartlar altında hayatını kuran bir kadının hikayesidir. Sizleri derinden etkileyecek bu kitabı mutlaka okumanızı ve okutmanızı öneririz.

Waris Dirie “Çöl Çiçeği“ – Bir İşkencenin Öyküsü

Somalili bir ailenin kızı olarak dünyaya gelen Waris, çölde göçebe bir yaşam sürmektedir. Geleneklerine bağlı olarak yaşayan bu ailede kızların sünnet edilmesi gibi acı bir adetleri vardır. Waris ise küçükken yaşadığı tramvatik olan bu durumlar yetmiyormuş gibi bir de on iki yaşına geldiğinde yaşlı bir adam ile evlendirileceğini öğrenir. Bu durum karşısında çöldeki ailesini terk ederek oradan kaça. Sonrasında önce Afrika’daki akrabalarına, oradan Londra’ya gider. Ve son olarak ünlü bir model olacağı Amerika’ya giderek ilginç yaşam yolculuğu da başlamış olur.

Kitaptan Filme…

Waris Dirie’nin kaleme aldığı Çöl Çiçeği kitabı 2009 yılında Sherry Hormann’ın yönetmenliğinde film olarak seyircisiyle buluşmuştur. Filmde Liya Kebede (Waris Dirie), Sally Hawkins (Marylin), Anthony Mackie (Harold Jackson) ve Timothy Spall (Terry Donaldson) yer almaktadır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu