Yaşam

Tahta Kaşıkları Temizlemenin 4 Farklı Yolu

Mutfaktaki en büyük yardımcılarımızdan olan tahta kaşıklarımız, bakımı bi´hayli ilgi isteyen türdendir. Dikkatli ve özenli kullanılması gereken tahta kaşıkları kirden arındırmak için deterjan kullanmak pek mantıklı bir seçenek olmuyor. Her şeyi içerisine emme gibi özelliğe sahip olan bu kaşıkları temizlemek için 4 farklı doğal yolu sizler için araştırdık. İşte Tahta Kaşıkları Temizlemenin 4 Farklı Yolu…

Tahta Kaşıkları Temizlemenin 4 Farklı Yolu

1. Zeytinyağı 

Kirlenen tahta kaşıklarınızın her yerini zeytinyağı ile yağlayın. Ardından 180 derece fırında 3 dakika bekletin. Çıkardığınızda kaşıklarınızı peçeteyle silin ve kullanmaya devam edebilirsiniz.

2. Karbonat ve Sirke 

Derin bir tencerenin içerisine karbonat ve sirke ilave ettikten sonra tahta kaşıklarınızı da suyun içerisine atın. Su kaynadıkça kaşıklarınızın kirlerinin çıktığını göreceksiniz. Kaynama işlemi bittikten sonra kaşıklarınızı soğuk sudan geçirin ve tamamen kurutun.

3. Hindistan cevizi yağı ve Balmumu

Hindistan cevizi yağını ve balmumunu benmari usulü eritin. Ardından bir sünger yardımı ile tahta kaşıklarınızı ovalayın. Hepsini ovduktan sonra 10 dakika bekletip su ile yıkayın.

4. Oksijenli su 

Derin bir kabın içerisine temizleyeceğiniz kaşıkları alın ve üzerlerine oksijenli su dökün. Ardından normal su ilavesi de yapıp yarım saat bu şekilde bekletin. Daha sonra durulayıp kullanabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu