Ordan Burdan

Ferhat Bora Kimdir?

İlk olarak Show TV’de yayımlanan Masterchef ile tanıdığımız ardından Yemekcom’da ki tarifleri vazgeçilmez şeflerimizden biri haline Ferhat Bora kimdir?

Ferhat Bora Kimdir?

1984 yılında Bulgaristan’da dünyaya gelen Ferhat Bora, 1989 yılın ailesi ile birlikte Türkiye’ye yerleşmiştir. Marmara Üniversitesi İşletme Bölümünden mezun olan Ferhat B. yüksek lisansını aynı üniversitenin Finansal Piyasalar ve Yatırım Yönetimi Bölümü’nde yapmıştır. Ancak 2008 yılında yüksek lisansı bırakmaya karar vermiştir. Hemen ardından Llandrillo College da kısa süre food preparation and cooking eğitimi almaya başlamıştır. Şeflik yolunda emin adımlarla ilerleyen Bora, çeşitli kafe ve restoranların mutfak ekiplerinde bulunmuştur.

Kariyer hayatına hızla devam eden Ferhat B. Uzman TV aracılığı ile 24 programda 98 soruya cevap vermiş ve o dönemlerde videoları beş milyonun üzerinde izlenmiştir. 2011 yılında Show TV’de yayımlanan Masterchef programına katılan Ferhat Bora yarışmayı ikinci olarak tamamlayarak kendisini ispatlamıştır. O zamanlarda mutfak profesyonelleri ve usta şeflerden aldığı eğitimler ve iyi mutfaklarda yaptığı stajlarla sektördeki yerini pekiştirmiştir. 2011 yılında B&N Kitchen adlı restoranın 2. şefliğini uzunca bir süre başarı ile yönetmiştir. Daha sonra 2012 ve 2013 yayın sezonunda Star TV’de yayınlanan MELEK adlı programda mutfak şefliği yapmıştır. Böylece başarısı ile tanınırlığı da giderek artan şefin tarifleri de izleyicileri tarafında takip edilmiştir. Şimdiler ise Yemekcom’da yazar şef olarak bulunan Ferhat Bora’nın birçok seveni ve takipçisi bulunmaktadır. Başarısını her alanda kanıtlayan şefin YouTube videoları da çok sevilmektedir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu