Sağlık

Çin Kestanesi Nedir? Nasıl Anlaşılır?

Kestane kış mevsiminin gelmesiyle tezgahlarda ki yerini aldı. Fakat piyasaya çıkar çıkmaz alnına kara lekeler sürüldü. Bazı şahıslar kendi kestanemiz yerine daha uygun fiyatlı ithal olan Çin kestanesini piyasaya sürdü. Daha uygun fiyatlı olmasından dolayı çok rağbet gördü fakat sonuçları kötü oldu. Alanlar hem paralarından hem kestaneden hem de en önemlisi sağlıklarından oldular. Çünkü Çin kestanesi insanların yemesi için uygun olmayan bir üründür. Gelin Çin kestanesi nedir? Normal kestaneden nasıl ayırt edilir? birlikte öğrenelim..

Çin Kestanesi Nedir?

Çin, Tayvan ve Kore’de yetişen bir kestane türüdür. Kuzey de deniz seviyesine yakın, Güneyde ise yüksek rakımda yetişen bir kestanedir. Halk ağzında genel olarak at kestanesi olarak bilinir. Sağlık açısından insanlara ve bazı hayvanlara zararlı olan maddeler içeren Çin kestanesi süs bitkisi olarak da kullanılmaktadır.

Çin kestaneleri yenildiği zaman çeşitli rahatsızlıklara yol açmaktadır. İnsan için zehirli sayılan Çin kestanesi sindirim sistemi hastalığına veya herhangi bir hastalığa yol açabilmektedir. Yendikten bir kaç saat sonra zehirlenme belirtileri görülmeye başlamaktadır. Çin kestanesi zehirlenmesinin belirtileri şunlardır:

  • Kusmak
  • Baş ağrısı olması
  • İshal olmak
  • Baş dönmesi
  • Ciltte kızarıklıklar meydana gelmesi

Eğer kestane yedikten sonra bu belirtilerle karşılaşırsanız mutlaka bir doktora başvurun.

Çin Kestanesi Normal Kestaneden Nasıl Ayırt Edilir?

Normal kestaneye göre daha irice ve parlak olan Çin kestaneleri pişirildiği zaman içerisinden köpükler çıkarmaktadır. Pişirildikten sonra kabuğu hala sert olur ve kolayca soyulmaz. Yerli olan kestaneye göre daha ucuza satılmaktadır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu