Yaşam

Ev Dekorasyonunda Ayna Kullanımının Önemi

Ev dekorasyonunda aynalar geçmişten günümüze kadar önemli bir yer tutmaktadır. Aynalar ev dekorasyonunda doğru kullanıldığı zaman evi bambaşka bir yere dönüştürme özelliğine sahiptir. Evin enerjisini yükseltir ve olduğundan daha ferah ve büyük görünmesini sağlar.

Ev Dekorasyonunda Ayna Kullanımının Önemi

Ev dekorasyonunuzun içinde abartı durmayacak, diğer eşyalarınızı gölgede bırakmayacak türde bir ayna seçerseniz evde bir bütünlük sağlayacak bu da evinizi daha zengin ve estetik gösterecektir. Küçük odalarınızın daha büyük gözükmesini istiyorsanızda ayna kullanmak en iyi yöntemlerden biridir. Ayna bazı alanlardada kamuflaj görevi görmektedir. Görünmesini istemediğiniz bir bölümü dekoratif bir ayna yardımıyla kapatarak daha şık görünmesini sağlayabilirisiniz. Eğer evinizde karanlık odanız varsa ayna bu odayı daha ışık giren ve aydınlık bir odaya dönüşmesini sağlayacaktır. Eğer bir pencerenin karşısına bir ayna yerleştirirseniz odanızı olduğundan geniş ve ferah gösterecektir.

Salonda Ayna Kullanımı

Dekorasyonunuza uygun olacak bir ayna seçtikten sonra eğer odanız küçükse aynayı pencerenin karşısında bulunan duvara koymak odanın daha geniş ve ferah gözükmesini sağlayacaktır. Fakat odanız büyük ve aydınlık ise her hangi bir duvara dekoratif amaçlı bir ayna yerleştirebilirsiniz. Eğer daha havalı bir şeyler istiyorsanız konsol üzerinde aynalar kullanmak odayı daha estetik gösterecektir.

Ev Dekorasyonunda Ayna Kullanımının Önemi
Ayna Kullanımı Salon
Yatak Odasından Ayna Kullanımı

Yatak odalarında genel olarak boydan ayna kullanmak daha doğru olur. Eğer yerimiz uygunsa aynayı pencerenin karşısına değil önüne doğru koymamız gerekir. Boydan ayna için yerimiz bulunmuyorsa mutlaka makyaj masasında bir ayna bulundurmalıyız.

Ev Dekorasyonunda Ayna Kullanımının Önemi
Ayna Kullanımı Yatak Odası
Antre de Ayna Kullanımı

Antrede ayna kullanımı oldukça önemlidir. İçeriye girerken olduğundan daha geniş bir alana giriyormuş hissi verir. Kullanım açısından da oldukça pratiktir evden çıkarken nasıl göründüğünüze son bir defa bakma imkanı sağlar. Alanınız daha geniş ise dresuar yani ayaklı sehpaların üzerinde dekoratif aynalar kullanabilirsiniz. Bu evin daha şık görünmesini sağlayacaktır.

Ev Dekorasyonunda Ayna Kullanımının Önemi
Ayna Kullanımı Antre
Mutfakta Ayna Kullanımı

Mutfakta ayna kullanımı çok fazla tercih edilmesede mutfakta ki ışığın etkisini artırmak amacıyla kullanılabilir. Pencerenin karşısına konulan dekoratif bir ayna sayesinde mutfağa daha fazla gün ışığı girer ve mutfak daha ferah görünebilir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu