Teknoloji

Elon Musk Neuralink Beyin Çipinin İlk Defa Bir İnsana Takıldığını Açıkladı

Düşünce yoluyla cihaz kontrolü sağlayan Neuralink beyin çipi ilk defa bir insana takıldı. Elon Musk’ın X üzerinden yaptığı açıklamasında “prosedürün başarılı bir şekilde ilerlediğini ve çipin takıldığı kişinin iyileşme sürecinde olduğunu yazdı.“

Elon Musk Neuralink Beyin Çipinin İlk Defa Bir İnsana Takıldığını Açıkladı

Neuralink beyin Çipi

Teknoloji gelişmelerinin hızına yetişemediğimiz bu dönemlerde gerçekleşen olaylar artık şaşırtmamaya başlamıştı. Ancak geçtiğimiz günlerde Elon Musk X üzerinden yaptığı açıklamada herkesi şaşırttı. Düşünce yoluyla cihaz kontrolü hayaldi gerçek oldu. Elon Musk, Neuralink beyin çipi sayesinde düşünce yoluyla cihaz kontrolü sağlanabileceğini açıkladı.

Beyne takılan implantların halen uzun yıllar uzakta olduğu düşünülürken Elon Musk’ın Neuralink şirketi çok kısa bir süre önce ilk kez bir insana geliştirdiği çipi implante etti. Bu süreçle ilgili ise yine X üzerinden “işlemin başarılı olduğunu ve bireyin iyi bir şekilde iyileşme sürecinde olduğunu duyurdu“.  İsmi açıklanmayan hastanın iyileşme sürecinin iyi gittiğini belirten Musk, ilk sonuçların “umut verici” olduğunu ifade etti.

Musk, ilk Neuralink ürününün adının “Telepati” olduğunu belirterek, sadece düşünerek telefon veya bilgisayarın ve bunlar aracılığıyla hemen her cihazın kontrolünü sağladığını aktardı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu