Ordan Burdan

Melis Babadağ Kimdir?

Rol aldığı dizi ve sinema filmlerinde hayat verdiği karakterlerle tanıdığımız, oyunculuğunun yanısıra gönüllülük çalışmalarıyla da bilinen Melis Babadağ kimdir?

Melis Babadağ Kimdir?

17 Ocak 1984 tarihinde Ankara’da doğdu. Adana’da büyüdü. Üsküdar Anadolu Lisesinden 2001 yılında mezun oldu. Lise eğitiminin ardından Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesinde İç mimarlık bölümünü bitirdi. Buradan 2007 yılında mezun oldu.

Melis Babadağ, öğrenim hayatı boyunca tiyatro oynamaya devam etti. Sahneye ilk olarak henüz bir çocukken 5 yaşında çıktı. 2002 yılından itibaren reklamlarda rol almaya başladı. 2009 yılında atv’de oynayan ” Cam Kırıkları ” dizisinde profesyonel oyunculuğa adım attı. Aynı yıl gelen teklifle ” Aile Saadeti ” dizisinde Didar karakterini canlandırdı.

2009 – 2011 yılları arasında yayınlanan ” Geniş Aile ” dizisinde rol aldı. Popüler olmasında en büyük katkıyı ise ” Pis Yedili ” dizisi sağladı. 2011 – 2014 yılları arasında yayınlanan ve o dönemde çok izlenenler arasına giren dizide Elçin karakterini canlandırdı. 2014 – 2016 yılları arasında da yine bir reyting rekortmeni olan ” Yeşil Deniz ” adlı dizide rol aldı.

Oyunculuk hayatı dizilerle sınırlı olmayan Melis Babadağ, filmlerde de oynadı. ” Aykut Enişte ” ve devam filmi olan ” Aykut Enişte 2 ” filmlerinde Gülşah karakteriyle başrolü paylaştı. Oğlan Bizim Kız Bizim, Ertuğrul 1890, Aşk Çağırınca Gelir adlı filmlerde rol aldı.

Çok küçük yaşlarda sanata ilgi duymaya başlayan Babadağ, amatör olarak resimle ilgilenmeye devam ediyor. Ayrıca uzun yıllar mesleği olan iç mimarlık işlerinide devam ettiriyor. Melis Babadağ pek bilinmemesine rağmen gönüllülük faaliyetlerinde de aktif bir isim. Genelde 7 – 13 yaş arası çocuklara yönelik çalışmalar yürüten bir vakfın gönüllüsü ve yönetim kurulu üyesi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu