Teknoloji

WhatsApp Ekran Görüntüsü Almak Yasak!

WhatsApp Ekran Görüntüsü Almak Yasak! Artık her şey aramızda sır… WhatsApp kişisel verilerin korunması adına her geçen gün yeni gelişmeler ortaya koymaktadır. Yeni gelen güncellemeden sonra artık tek seferlik gönderilerde ekran görüntüsü almaya son verdi. Bundan sonra sohbet ettiğiniz kişilere gönderdiğiniz medyayı ‘bir kez görüntüle’ seçeneğini seçerek gönderirseniz karşı taraf ekran görüntüsü alamayacak.

WhatsApp Ekran Görüntüsü Almak Yasak!

Dünyada en çok kullanılan anlık mesajlaşma uygulaması olan Whatsapp, getirdiği yenilikler ile kullanıcılarını sevindirmeye devam ediyor. WhatsApp’ta sohbet ederken birçok kişinin kullandığı ekran görüntüsü alma artık tarih oluyor. Kimi zaman saklamak için kimi zaman başkalarına göndermek için alınan ekran görüntülerine WhatsApp’tan yasak geldi. Yeni gelen güncellemeden sonra özel sohbetlerde artık ekran görüntüsü alınamayacak.

WhatsApp Ekran Resmi Almak Yasak!

Bu konuyla ilgili Facebook yetkilileri ise şöyle bir açıklama yaptı; WhatsApp için önemli bir güncelleme ve kötüye kullanımı sınırlandıracak bir gelişme. WhatsApp ekran görüntüsü yasağı herkes için büyük bir önlem.

Meta’nın CEO‘su Mark Zuckerberg tarafından Ağustos ayında duyurulan gizlilik odaklı yeni özellikler artık kullanıcısıyla buluştu. Bundan sonra sohbet esnasında “Bir kez görüntüle” olarak işaretlenen medyaların ekran görüntüsünü almak artık yasak. Yani biriyle sohbet ederken gönderdiği gönderiyi artık tamamen yok oluyor. WhatsApp’ta “Bir kez görüntüle” seçili medyayı kaydetmek istediğinizde “Güvenlik politikası nedeniyle ekran görüntüsü alınamıyor” şeklinde bir uyarı gösterecek. Kişisel verilerin korunması adına gelen bu yenilikler bazılarının hoşuna gitmese de birçok kullanıcının işine gelmiştir.

Whatsapp’ta Süreli Mesaj Nasıl Gönderilir?

Her mesajın sonsuza dek sizinle kalmasına gerek yok. Kullandığınız Whatsapp uygulamasında süreli mesajları etkinleştirerek, 7 gün sonra kaybolan mesajları gönderebilirsiniz. Peki Whatsapp’ta süreli mesaj nasıl gönderilmektedir? Artık yaptığınız sohbetlerin sonsuza dek orada kalmasına gerek kalmadan, istediğiniz zaman süreli sohbetleri başlatabileceksiniz. Whatsapp’ta süreli mesaj nasıl gönderilir? Linke tıklayarak öğrenebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu