Ordan Burdan

Kan Grubunuz Karakterinizi Söylüyor

Kan, insan vücudu açısından son derece önemli olan bir ihtiyaçtır. Kanın olmadığı bir insan bedeni düşünülemez.  Fakat bütün insanların kanı aynı değildir. Kanlar grup olarak 0, A, B, ve AB olarak 4’e ayrılır. Bu kan grupları tıbbi açıdan bir çok şey ifade ederler. Fakat Japon psikolog Takeji Furukawa yazdığı bir makalede kan gruplarının kişilikler hakkında bilgi verebileceğini söylemiştir. Gelin Japon Takeji Furukawa’nın kan gruplarıyla ilgili yaptığı araştırmaya kulak verelim.

Kan Grubunuz Karakterinizi Söylüyor

1930 yılında Japon psikolog Takeji Furukawa “Kan Gruplarıyla Mizaç Çalışması” isimli makalesiyle kan gruplarının kişilik özelliklerine dair bilgiler verebileceğini yazdı. Bu çalışma için çeşitli araştırmalar yapıldı ve 20 kişi üzerinde test edilen bu durum istatiksel olarak gereksinimi karşılamadı. Ortaya atılan bu düşünce zamanla Japon ve Güney Kore’nin bir inancı haline geldi. Bu inanışa göre bir kişinin kan grubu kişinin kişiliğini, mizacını ve başkalarıyla uyumluluğunu gösterebilir. Bilim tarafında ise bu olay astroloji gibi batıl bir inanış olduğu kabul edilir. Bilim tarafından pek önemsenmeyen bu olay Aristotales’e kadar uzanır. Aristotales kişilik özelliklerinin kan yoluyla geçtiği fikrini savunur. Bu inanışa göre kan gruplarının hangi kişilik özelliklerini gösterdiklerini gelin hep birlikte inceleyelim.

0 Grubu

İnsanların düşüncelerine önem veren, liderlik kabiliyetine sahip kişilerdir. Yalnız kalmayı severler. Özgüvenleri yüksek ve cesurdurlar. Çabuk pes etme eğilimine sahip olan 0 grubu kana sahip insanların sezgileri oldukça kuvvetlidir. Genellikle enerjik ve sosyal insanlardır. Fakat pek fazla güvenilecek kişiliğe sahip değillerdir. Sağlıklı bir bünyeye sahiptirler. 0 grubu kadınları genelde mutfak işlerinden pek hoşlanmazlar. Dışarıdaki iş hayatlarını çok severler. 0 grubu erkeği ise romantik ve kıskançtır. Çalışkan ve hırslı bir yapıya sahiptir. 0 kan grubuna  sahip kişiler en iyi ilişkiyi 0’lar ve AB’lerle yaşarlar.

A Grubu

Hassas, zeki ve mükemmeliyetçi tiplerdir. Zaman zaman içe dönük ve utangaç bir yapıya sahip olabilirler. Bir kriz anında yeteneklerini ortaya çıkarma konusunda ustadırlar. Sorumluluk bilinci ve çalışma disiplini gelişmiştir. En yaratıcı ve sanatçı kan grubudur. A grubu kadını çocuklarına çok düşkündür. Eşlerini bu yüzden ihmal edebilirler. Aşırı para harcayan kişilerdir. A grubu erkeği ise düzenli ve disiplinlidirler. İyi birer dostturlar ve konuşmayı işini çok iyi becerirler. A grubu olanlar en iyi ilişkiyi A’lar ve AB’lerle yaşarlar.

B Grubu

B grubu insanları en dengeli insanlar olarak kabul edilirler. Düşünceli, hassas ve iş halletmede üstün bir yeteneğe sahiptirler. Mantıklı insanlardır. Kafaya koydukları şeyi yapmak için uğraşırlar. İş birliği yapmayı sevmeyen bireyselliğe oldukça düşkündürler. Dışarıdan insanlar tarafından soğuk ve ciddi görülebilirler. B grubu kadını ya çok cömert yada tam tersi cimri olurlar. B grubu erkeği ise Özgürlüğüne düşkün olup kısıtlanmak istemezler. Neşeli bir aile hayatını tercih ederler. B grubu olanlar en iyi ilişkiyi B’ler ve AB’lerle yaşarlar.

AB Grubu

AB kan grubuna sahip insanlar hem çekingen hem de cana yakın olabilirler. Manevi dünyaları geniş insanlardır. Kafalarına takma gibi bir özellikleri yoktur. Hareketli ve heyecanlı bir yapıya sahiptirler. Kendilerine emir verilmesinden hoşlanmazlar. Mantıklı düşünme yetisine sahiptirler. AB grubu kadınları süse düşkündür ve oldukça becerikli kadınlardır. AB grubu erkeği ise ev işlerine yardım etmeyi seven, otoriter yapıda ve hoşgörülü insanlardır. AB kan grupları kendileri de dahil olmak üzere tüm kan gruplarıyla ilişki yaşayabilirler.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu