Yaşam

Mutfak Tezgahı Seçilirken Dikkat Edilecek Noktalar

Mutfak, bir evin en önemli odalarından biridir. Dekorasyonu ise evin en zor tasarlanan ve daha çok performans gerektiren alanıdır. Mutfak tasarlanırken içerisinde bulunan dolapların, mobilyaların hatta tezgahın bile uyumlu olmasına dikkat edilir. Fakat mutfak dekorasyonunda dikkat edilmesi gereken noktalardan biriside kullanılan malzemelerin kullanışlı olmasıdır. Dolapların ve mutfakta bulunan diğer mobilyaların yanı sıra mutfak tezgahı da seçilirken önem gösterilmesi gereken bir konudur. Peki mutfak tezgahı nasıl seçilir? Bununla birlikte mutfak tezgahı seçilirken dikkat edilecek noktalar nelerdir?

Mutfak Tezgahı Seçilirken Dikkat Edilecek Noktalar

Mutfak Tezgah Çeşitleri Nelerdir?

Kuvars Tezgah

Çimstone olarak da bilinen kuvars tezgahlar doğal bir malzemeden üretilirler. Renk kazanmaları ve desen açısından ise içerisine granit, cam ve metal parçaları eklenebilmektedir. Kuvars tezgahlar hem işlendikleri hem de doğal taş oldukları için ekonomik değillerdir. Fakat tezgah için kullanılabilecek sağlam, dayanıklı ve hijyen için ekstra bakıma ihtiyaç duymayan bir yapıya sahiptirler.

Kuvars Tezgah
Kuvars Tezgah

Ahşap Tezgah

Ahşap tezgahlar kullanıldığı her alana sıcak ve samimi bir görünüm katarlar. Neredeyse her dekorasyona uyum sağlayabilen nadir tezgah türlerinden biridir. Fakat ahşap tezgah kullanımı kolay olan bir tezgah çeşidi değildir. Sürekli bakım yapmanız gerekebilir. Çünkü ahşap tezgahlar ısıya ve neme karşı oldukça hassastır. Dikkatli kullanım gerektirir.

Ahşap Tezgah
Ahşap Tezgah

Mermer Tezgah

Mermer tezgahlar görünüm açısından zarif ve oldukça güzeldir. Mat ve parlak şekilde tercih edilerek kullanılabilir. Günümüzde çok fazla tercih edilen bir çeşit değildir. Fakat ısıya dayanıklı ve uzun ömürlü bir tezgah türüdür. Sürekli bakım ister, cila yaptırılması gerekir.

Mermer Tezgah
Mermer Tezgah

Laminant Tezgah

Neredeyse her renk ve dokuda üretilebilen laminant tezgahlar, sıkıştırılmış tuğla ve cila tabakasından oluşurlar. Ekonomik olmasından dolayı çok tercih edilen bir üründür. Pürüzsüz bir tezgah görünümündedir. Laminant tezgahlar dikkatli kullanılması gereken tezgahlardan biridir. Isı ve çizilmelere karşı fazla dayanıklı değillerdir.

Laminant Tezgah
Laminant Tezgah

Çelik Tezgah

Genellikle endüstriyel mutfaklarda kullanılan bir üründür. Fakat evde metal türü eşyaları sevenlerin birlikte dekore edebileceği bir tezgah türüdür. Isıya dayanıklı, leke tutmayan ve temizlenmesi kolay bir üründür. Yüzeyi çizilmeye elverişlidir. Çelik tezgah pahalı bir tezgah türüdür.

Çelik Tezgah
Çelik Tezgah

Granit Tezgah

Granit tezgahlar doğal taş görünümünde olup en çok tavsiye edilen tezgah türlerindendir. Lekelere ve ısıya karşı oldukça dayanıklıdır. Şık ve parlak bir görünümü vardır. Kuvars türü tezgahlardan maliyetinin daha düşük olması sebebiyle tercih edilirler.

Granit Tezgah
Granit Tezgah

Mutfak Tezgahı Seçimi Tavsiyesi

Mutfak tezgahı seçmek oldukça zor bir konudur. Her an değiştirilebilecek bir eşya olmadığından dolayı üzerinde düşünülmesi gerekir. Tavsiyemiz mutfak tezgahı için bütçenizi belirledikten sonra yukarıda verdiğimiz tezgah türlerini inceleyip dayanıklı, kullanışlı, kolay temizlenebilen ve maliyet açısından size en uygununu seçmeniz olacaktır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu