Ordan Burdan

Martin Eden – Jack London

Amerikalı roman yazarı Jack London’ın sürükleyici ve etkileyici elliden fazla romanı bulunmaktadır. Macera ve politik türde yazdığı romanları okuyucu tarafından tam not alır. Beyaz Diş, Vahşetin Çağrısı, Demir Ökçe ve Martin Eden en çok bilinen ve sevilen eserlerinden bazılarıdır.

Martin Eden – Jack London

Martin Eden, Jack London tarafından 1909 yılında yazılıp yayınlanan otobiyografik özelliği de olan bir romandır. Roman sosyal sınıf ayrımını, makineleşen bir dünyayı ve aynı zamanda sosyalizmi anlatmaktadır. Okuyarak kendini geliştirmeye çalışan Martin Eden isminde ki bir gencin işçi sınıfının kısıtlamalarından kurtulup elit tarafa geçme hikayesini konu almaktadır. Büyük mücadeleler veren Eden’in, burjuva ailesine mensup olan sevdiği kız ile birlikte olmasının tek yolu da budur. Yazar olmayı kafasına koymuş olan Martin Eden ise sevdiği kız Ruth Morse’a başarmasına az kaldığı söyler fakat sabrı biten Ruth bir süre sonra onu terk eder. Bunun ardından şöhreti yakalayan ve aslında gelmek istediği yere ulaşan Martin Eden, başarısının keyfini çıkarmak yerine terkedilişinden ve bu zamana kadar ki mücadelesinden dolayı büyük bir buhranın içine girer.

Martin Eden’in bu romanı bir çok filme konu olmuş ve beyaz perdeye uyarlanmıştır. Aldığı bir çok ödülle insanlar üzerinde kitabı kadar etkili izler bırakmıştır.

Jack London Kimdir?

1876 tarihinde ABD’nin Kaliforniya eyaletinin San Francisco bölgesinde doğmuştur. Asıl ismi John Griffith London’dır.  Doğduktan kısa bir süre sonra evlatlık olarak verilen Jack London, annesinin evlenmesi üzerine geri alınır. Jack London’ın hayatı 1885 yılında okuduğu bir kitap sayesinde değişir. Okuduğu karakter onun edebiyat hayatındaki ilk örneği olur. Macera ve politik türde yazdığı romanları herkes tarafından sevilerek okunan romanlarıdır.

Gerçek Kişilerden Uyarlanmış 4 Kitap Karakteri

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu