Ordan Burdan

Daily Islamist: İslami Gündemin Nabzı

Daily Islamist, son yıllarda dijital medyanın da yoğun kullanımıyla birlikte kötü niyetli ve algı çalışması yapan bir çok çevrenin yükselişe geçmesine karşı kurulmuş, bağımsız bir sosyal medya haber sitesidir. 

İslami kesimin çeşitli yalan ve iftira haberlerle hedef alınması, bu haberleri yalanlayacak ve karşı savunma yapacak bir profil bulunmaması, Daily Islamist’in yayın hayatına başlamasını tetikleyen en önemli faktörlerden biridir. İlk olarak Mayıs 2021’de İsrail-Filistin savaşının patlak vermesiyle “Quds Now” ismiyle kendini gösteren Daily Islamist, haber akışını sadece tek bir bölge ile sınırlamayıp yılın son dönemlerine doğru son güncel ismine ve konseptine evrilmiştir. 

Yerel ve uluslararası ajanslardan topladığı “teyitli” ve “kaynaklı” bilgileri anlık olarak Twitter, Instagram ve Reddit mecralarından takipçilerine sunar. Haber tarama ve doğru bilgiye ulaşma anlamında çalışmalarına devam eden Daily Islamist, çok yakın zamanda resmi web sitesi üzerinden de haberlerin detaylarını okuyucularına sunmayı hedefliyor.

Şimdiye kadar, İslami kesimi ilgilendiren birçok haberi kamuoyunun gündemine taşımış, söz konusu bu haberlerin ilgili ve gerekli mercilere ulaşmasına ön ayak olmuştur. Instagram üzerinden kendine özgün görsel tasarım teknikleriyle haberleri takipçilerine ulaştırmakta ve interaktif bir ortam sunmaktadır. 

Daily Islamist’in gündeme taşıdığı coğrafyalar arasında başlıca “Filistin, Doğu Türkistan, Suriye, Çeçenistan, Mısır, Arabistan ve Türkiye” gibi ülkeler bulunmaktadır. Bu ülkelerde yaşanan siyasi, politik, ekonomik, sosyolojik ve dini olayları ağırlıklı olarak Türkiye özelindeki takipçilerine duyurmaktadır. Tüm bunları yaparken gazetecilik ilkelerine bağlı olarak doğru bilgi ve güvenilir kaynak maddelerine riayet etmeye özen gösteren Daily Islamist, paylaşıma sunduğu herhangi bir haberin güncellenmesi yahut resmi merciler ve makamlar aracılığıyla düzeltilmesi durumunda ‘Tekzip’ ilkesine bağlı kalır ve bunu da takipçileriyle paylaşır. 

Şimdiye kadar milyonlarca tweet görüntülenmesine,  profil ziyaretlerine, beğeni ve yorum sayısına ulaşan Daily Islamist, İslami gündemin nabzını tutmaya devam ediyor. 

Daily Islamist, aynı zamanda Twitter bülten özelliğini de aktif bir şekilde kullanarak, haftanın öne çıkan haberlerini belirli günlerde takipçilerinin mail adreslerine gönderip kolayca okumalarını sağlıyor. 

Takipçilerin istek ve doğrultularına göre, çok yakında Apple ve Android platformlar üzerinden bir mobil uygulama çıkarma hedefleniyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu