Kişisel Bakım

Göz Kremi Nasıl Uygulanır?

Yaşlanma belirtilerinin en sık görüldüğü göz çevresi, cildin bakıma en çok ihtiyaç duyduğu bölgedir. Ancak göz çevresi, bakım yapılırken en dikkatli olunması gereken bölgelerdendir. Bu sebeple göz çevresi bakımı ne kadar önemliyse doğru bir uygulama ile yapılması da oldukça önemlidir. Çünkü göz çevresi bakımı yanlış bir uygulama da etki göstermez ve hassas bir bölge olduğundan dolayı da tam tersi etkiler yapabilmektedir. Peki doğru göz çevresi bakımı nasıl olmalıdır? Göz kremi nasıl sürülür?

Göz Kremi Nasıl Sürülmelidir?

Cilt bakımı konusunda en hassas noktamız göz çevresi çok ince ve hassas bir bölgedir. Bu nedenle kırışıklıklar oluşmadan genç yaştayken göz çevresi için bakım yapılmalıdır. Ancak bul bölgeye uygulanacak göz kremleri ve bu kremlerin nasıl uygulandığı da oldukça önemlidir. Peki göz kremleri nasıl uygulanmalıdır? İşte cevabı…

Göz Kremi
Göz Kremi Uygulanışı

1. İlk olarak bilinmesi gereken en önemli kurallardan biri göz kremleri sabah ve akşam üzere mutlaka günde 2 defa uygulanmalıdır. Yani sabah kalkınca yüz temizleme işleminden sonra ve akşam yatmadan cilt temizliği sonrasında uygulanmalıdır. Böylece göz çevresi zamanla daha sağlıklı bir görünüm kazanacaktır.

2. Daha sonra ikinci en önemli kural ise kremi göz çevrenize uygularken mutlaka yüzük parmağınızı kullanılmalısınız. Sebebi ise en zayıf gücü olan parmağın yüzük parmağı olmasıdır. Göz çevresi en hassas bölge olduğundan dolayı yüzük parmağı bölgeye en hafif uygulamayı yapmanızı sağlayacaktır.

3. Göz kremini uygularken sadece mor halkaların olduğu kısma uygulama yapılmamalıdır, göz çevresine tamamen uygulanmalıdır. Göz altından bulunan elmacık kemiklerinin üstüne göz kreminin yerleştirilmesi ve hafif tampon hareketlerle kaşların bulunduğu kemiğe kadar göz kapakları dahil olmak üzere tüm göz çevresine uygulanmalıdır. Doğru uygulamalar sonunda zamanla göz çevresinde ki renk eşitsizliğinin gittiğini fark edeceksiniz.

Gözaltı Morlukları Tedavi Seçenekleri Nelerdir? Öğrenmek İçin Tıklayınız…

Göz Altı Torbalarından Doğal Yöntemlerle Kurtulun! Öğrenmek İçin Tıklayınız

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu