Kişisel Bakım

Gözaltı Morlukları Tedavi Seçenekleri Nelerdir?

Gözaltı morlukları olarak da adlandırılan, göz altında koyu halkalar şeklinde ortaya çıkan durum; kadınlarda ve erkeklerde yaygın olarak görülmektedir. Çoğu zaman göz altı torbalarının da eşlik ettiği göz altı morlukları; kişinin olduğundan daha yaşlı görünmesine neden olmaktadır. Peki Gözaltı Morlukları Tedavi Seçenekleri Nelerdir?

Gözaltı Morlukları Tedavi Seçenekleri

Gözlerinizin altındaki kılcal damarlar gözünüze yakınsa ve cildinizin göz altındaki derisi biraz daha inceyse; göz altlarınız mor görünebilmektedir. Gözaltı morlukları, böbreklerle ilgili bir problem, hormonal ya da yorgunluktan da olabilmektedir.

Göz Altı Morlukları Neden Olur?

  • Yaşlanma
  • Yorgunluk
  • Alerjik Reaksiyonlar
  • Dehidrasyon
  • Güneşe Maruz Kalma
  • Genetik Faktörler
  • Tiroid Hastalığı

Gözaltı morlukları için evde tedavi şekilleri ile tıbbi seçenekler mevcuttur. Evde yapılabilecek seçeneklere kısaca şöyledir;

Soğuk kompresler;

Koyu halkaların olduğu bölgeyi soğuk kompresler uygulamak; kan akışını hızlandıracağı için etkili bir yöntem olacaktır. Bu uygulama; buz torbası, salatalık dilimleri veya buzdolabında soğuk bulunan herhangi bir şeyi birkaç dakikalığına gözünüzün üzerinde tutarak gerçekleştirilmektedir.

Kremler;

Uzman tavsiyesi ile kullanacağınız gözaltı kremleri evde uygulanabilecek seçeneklerdendir. Morluk görünümünü azaltmaya yardımcı doğal kremler bulunmatadır. Ancak mutlaka doktorunuzun tavsiye ettiği orijinal ve kaliteli ürünleri kullanınız.

Kafein;

Kafeinin bilimsel olarak damar daraltma özelliği olduğu bilinmektedir. Ayrıca soğutulmuş çay poşeti ile dinlendirme yöntemi de etkili yöntemlerdendir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu