Dizi / FilmYaşam

Akça Hatun Hain mi? Alparslan: Büyük Selçuklu

Alparslan: Büyük Selçuklu, Akça Hatun Hain mi? Akça Hatun diğer kaynaklarda geçen adıyla ise Aka Hatun; Büyük Selçuklu Hükümdarı Alparslan’ın eşlerinden bir tanesidir. Sultan Alparslan diğer eşi ise Seferiye hatundur. Resmi kaynaklarda Sultanın eşleriyle ilgili çok bir bilgi bulunmasa da Akça hatuna göre Seferiye hatun hakkında daha fazla bilgi vardır.

Son dönemlerde TRT 1 ekranlarında yayınlanmaya başlayan Alparslan: Büyük Selçuklu dizisi ile merak konusu olan Akça hatunun ise hain olup olmadığı araştırılmaktadır. Dizide Alparslan karakterini (Barış Arduç) canlandırırken eşi Akça hatunu (Aka Hatun) ise Fahriye Evcen canlandırmaktadır. Peki Akça hatunu (Aka Hatun) gerçekte kimdir? Akça hatun hain midir?

Akça Hatun Hain mi?

TRT 1 ekranlarında yayınlan Alparslan: Büyük Selçuklu dizisi ile merak konusu olan Akça Hatun; ilk bölümün son sahnesinde Çağrı Beyi yaralamasıyla izleyicilerin akıllarında şüphe uyandırdı. Yeni bölüm fragmanında da anlaşılacağı üzere obaya intikam almak için gelen Akça hatun (Aka hatun) gerçekten hain mi?

Büyük Selçuklu Devleti’ni ikinci sultanı olan Sultan Alparslan’ın ilk eşi Akça hatun (Aka Hatun); hakkında tarihi kaynaklarda pek bir bilgi bulunmaktadır. Ancak Sultan Alparslan’ın iki evlilik yaptığı, ikinci eşinin de Seferiye hatun olduğu bilinmektedir. Ve bu iki evliliklerden de 12 evladı olduğu resmi olarak bilinmektedir.

Akça hatun hakkında net bir bilgi bulunmaması sebebiyle; dizinin ilerleyen bölümlerinde Akça hatun karakterinin hain olup olmadığı anlaşılacaktır. Ancak Akça hatun (Aka Hatun) hakkında daha ayrıntılı bilgi edinmek istiyorsanız linke tıklayınız.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu