Sağlık

Kahve Kilo Vermeye Yardımcı Olur Mu?

İnsan sağlığına birçok faydası olan kahveyi gönül rahatlığıyla diyet listelerinize ekleyebilirsiniz. Yapılan araştırmaya göre kahve içen kişiler içmeyenlere göre daha az yağ oranına sahip olduğu ortaya çıktı. Ayrıca kahve içen kişilerin, kahve içmeyenlere göre yaklaşık yüzde sekiz ila 15 daha uzun yaşadığı da ortaya konmuştur.

Kahve İçerek Kilo Verilir Mi?

Kahvenin baş döndürücü dünyasında kaybolan ve adeta su gibi kahve tüketen, kahve tutkunlarını sevindirecek haber; kahve kilo vermeye yardımcı olmaktadır. Artık gönül rahatlığı ile kahve tüketebilir ve diyet listelerinize ekleyebilirsiniz.

İlk olarak Etiyopya’da (Habeşistan-Köleler ülkesi) keşfedilen kahve; yıllar içerisinde Arabistan, Asya, Anadolu, Suriye, Mısır, Güneydoğu ve Avrupa ülkelerine yayılmaya başlamıştır. Tarihi çok eskilere dayanan kahve, günümüzde petrolden sonra en çok satılan bitkidir.

Kahve aynı zamanda tarihte en çok araştırılan içeceklerden biridir. 2015 yılında Circulation dergisinde yayınlanan araştırma; kahve için büyük bir çığır açmıştır. Çünkü araştırmaya göre; üç ila dört fincan kahve içen kişilerin, kahve içmeyenlere göre yaklaşık yüzde sekiz ila 15 daha uzun yaşadığı ortaya çıkmıştır. Ayrıca kahvenin kısaca faydaları da şu şekilde sıralanabilir;

  • Kalp hastalığı ve felç
  • 2 tip diyabet
  • Hem Parkinson hem Alzheimer hastalığı
  • Karaciğer sirozu
  • Kolon, karaciğer, melanom ve rahim kanseri

Peki Kahve Kilo Verdirtir mi?

The Journal of Nutrition’da yeni bir araştırmaya göre; kahve içen kişiler içmeyenlere göre daha az yağ oranına sahip olduğu ortaya çıkmıştır. Aynı zamanda araştırmalar gösteriyor ki; zamanla kahvedeki biyoaktif bileşikler tanımlandıkça, bunların obeziteye karşı bir tedavinin parçası olarak kullanılabileceklerdir.

Ayrıca araştırmacılar milyonlarca insanın günü daha zinde ve uyanık geçirmek için tercih ettiği kahvenin; canlandırıcı desteğinin yanı sıra belleği güçlendirici özelliği olduğunu açıkladı. Bu sebeple “örüntü ayrıştırma” denilen, beynin benzer olan fakat aynı olmayan öğeler arasındaki farkı tanıma yeteneğini, daha derin bellekte tutma düzeyini yansıttığını belirttiler.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu