Yaşam

En Çok Kahveyi Kim İçti?

Kahvenin baş döndürücü dünyasında kaybolan ve adeta su gibi kahve tüketen, kahve tutkunlarını hiç merak ettiniz mi?

İlk olarak Etiyopya’da (Habeşistan-Köleler ülkesi) keşfedilen kahve; yıllar içerisinde Arabistan, Asya, Anadolu, Suriye, Mısır, Güneydoğu ve Avrupa ülkelerine yayılmaya başlamıştır. Tarihi çok eskilere dayanan kahve, günümüzde petrolden sonra en çok satılan bitkidir. Peki kahveyi bu kadar özel kılan sizce nedir?

Kahve tüketimi konusunda aşırıya kaçanlardansanız üzülmeyin! Tarihte günlük kahve tüketimlerine sizin bile yetişemeyeceğiniz birçok ünlü isim vardır. Tarihe damga vurmuş birçok sanatçı kahveye karşı her zaman yenik düşmüşlerdir. Kimileri günde 50 fincan tüketmiş, kimileri en acı kahveleri, kimileri ise kendine özgü yöntemlerle kahveler demlemiş… Kahve bağımlılıklarını Nirvana’ya taşıyan tarihte en çok kahveyi tüketmiş ünlü isimleri sizleri için derledik.

Tarihte En Çok Kahve Tüketen Ünlü İsimler

Ludwig Van Beethoven

Kahve konusunda oldukça takıntılı olan ünlü sanatçı Beethoven’ın; yalnızca kendi yaptığı kahveleri içtiği bilinmektedir. Anton Flix Schlinder tarafından yazılan biyografiye göre; Beethoven her sabah kahvaltısı için kendisinin hazırladığı, 60 adet kahve çekirdeğinden olan kahvesini içermiş. Bir fincan kahve için 60 adet kahve çekirdeğini her gün titizlikle sayar ve özenle hazırlamış.

Ludwig Van Beethoven

Honore De Balzac

Günde en az 50 fincan kahve içtiği bilinen Balzac’e göre; kahve insan hayatında büyük bir güçtür. Balzac ayrıca kahveye olan sevgisini şu sözlerle ifade etmiştir; ‘Kahve midene girer girmez büyük bir kargaşa başlar; fikirler hareket etmeye başlar, teşbihler ortaya çıkar, kahve senin müttefikin olur ve yazma artık bir mücadele olmaktan çıkar.’

Honore De Balzac

Immanuel Kant

Yaşamının son yıllarında kahveyi hayatına sokan Kant; her yemekten sonra mutlaka kahve içermiş. Eğer bir öğün kahvesini içmeyecek olsa bütün gününü mutsuz geçiren Kant’ın kahve aşkını Andreas Christoph Wasianski şu şekilde anlatır; ‘Bazen masadan kalkar ve oda kapısından dışarıya doğru, ‘kahve! Kahve!’ diye seslenirdi. Gayet yüksek bir sesleniş olan bu isteği, hizmetçisini merdivenlerde görene kadar devam eder ve gördüğü anda gözlerinin içi gülerdi.’

Immanuel Kant

Søren Kierkegaard

Çok fazla kahve içmesiyle bilinen filozof Søren Kierkegaard, yazar Joakim Garff’ın anlattığına göre; kendine özgü kahve demleme şekliyle tanınırmış. Oldukça koyu bir kahve aşkı olan Søren Kierkegaard; kahvesini en acı şekilde tüketirmiş.

Søren Kierkegaard

Voltaire

Filozof ve yazar Voltaire ya da gerçek adıyla François Marie Arouet; en ünlü kahve bağımlılarındandır. Günde en az 40-50 fincan içmeden duramayan yazar, bilinene göre kahvesini çikolata ile tüketirmiş. Doktorlarının tüm uyarısına rağmen kahve tüketimini azaltmayan Voltaire; sabah saat 5’te kahve içmeye başlarmış.

Voltaire

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu