Kişisel Bakım

El Bakımı Nasıl Yapılmalıdır?

Günlük hayatta en çok kullanılan ve en çok yıpranan bölgeler hiç şüphesiz ellerdir. Buna rağmen bakımı o kadar da önemsenmeyen eller için doğru bakım yöntemi nasıl olmalıdır? El Bakımı Nasıl Yapılmalıdır?

Doğru El Bakımı

Güneş, rüzgar, deterjan, hava değişiklikleri vb. durumlar ellere zarar vermektedir. Bu sebeple ellerde meydana gelen çatlamaların, kurumaların ve yıpranmaların sebepleri he bunlardır. Ancak buna rağmen bakımı o kadar da önemsenmez ve hep aksatılır. Peki eller için neler yapılabilir? Doğru el bakımı nasıl olmalıdır? İşte cevabı…

İlk Adım: El Temizliği

Öncelikle bilinmesi gereken en önemli konu cilt bakımında olduğu gibi el bakımı da düzenli ve her gün yapılmalıdır. Bu sebeple el bakımının da ilk adımı temizliktir. Sürekli olarak kirden arındırılması eller için oldukça önemlidir.

İkinci Adım: El Peelingi

Düzenli temizliğine dikkat ettiğiniz ellerinizi mutlaka hafta bir kez peeling uygulamalısınız. Çünkü peeling ciltte bulunan ölü derinin atılmasına, cildin canlanmasına, tazelenmesini sağlamaktadır. Bu sebeple elleriniz için de mutlaka hafta da bir uygulamalı ve elleriniz ölü derilerden kurtarmalısınız. Ancak eldeki deri çok ince ve hassas olduğundan peeling uygularken dikkatli olmalısınız. Daha hassas ve dikkatli davranmaya özen göstermelisiniz ve elinizin üstünden çok avuç içi ve tırnaklara yoğunlaşmalısınız.

Üçüncü Adım: Nemlendirme

Vücudunuzun her bölgesinde olduğu gibi ellerinizin de neme ihtiyacı vardır. Bu sebeple gün içerisinde ellerinizi nemlendirmeye özen göstermelisiniz. Ayrıca yıkayıp temizliğini sağladığınız ellerinizi nemlendirmediğiniz taktirde zamanla kuruyacaktır. Bu sebeple nemlendirme işlemine dikkat etmelisiniz.

Son Adım: Masaj

Ellerinize uygulayacağınız masaj; kan dolaşımını hızlandırır ve ellerin daha hızlı şekilde onarılmasına yardımcı olmaktadır. Nemlendirici krem ya da besleyici yağ ile uygulayacağınız masaj sayesinde elleriniz rahatlayacaktır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu