Yaşam

Banyo Dekorasyonlarına Uygun 5 Bitki Türü

Şık ve doğal bir görünüm sağlayacak bitkilerle, banyonuzun havasını değiştirebilirsiniz. Klasik banyo dekorasyonlarından sıkıldıysanız ve daha otantik bir şeyler arıyorsanız; banyonuza çok yakışacak bakımı oldukça kolay olan 5 bitki türünü sizler için derledik. İşte Banyo Dekorasyonlarına Uygun 5 Bitki Türü…

Banyoya Uygun 5 Bitki

1. Zümrüt Dalgası (Peperomia Polybotrya)

Bir Kuzey Amerika bitkisi olan Zümrüt Dalgası; çok fazla ışığa ihtiyaç duymayan, hızlı büyümeyen ve bakımı çok kolay bitki türleri arasında yer alır. Banyo dekorasyonlarının vazgeçilmez bitkilerinden olan zümrüt dalgası çok fazla su istemeyen, iri ve süslü yapraklara sahip çok şık bir bitkidir.

Peperomia Polybotrya

2. Deve Tabanı (Monstera Deliciosa)

Ev dekorasyonlarında şık görünümü ile her alanda en çok tercih edilen bitki olan Deve Tabanı; banyosuna egzotik bir hava katmak isteyenlerin ilk tercihleri arasında yer almaktadır. Yapraklarının şekli nedeniyle hem farklı hem de orijinal bir görüntü sunan deve tabanı banyo dekorasyonunuzun bir parçası olabilir.

Monstera Deliciosa

3. Şans Bambusu

Bakımı çok kolay şans bambusu; banyo dekorasyonları için oldukça ideal bir bitkidir. Vazo ya da kavanoza koyacağınız bir miktar su ile; ışığa ve toprağa ihtiyaç duymayan, neme bayılan bambular ile çok şık banyolara sahip olabilirsiniz.

Şans Bambusu

4. Zeze Bitkisi (Zamioculcas Zamiifolia)

Dayanıklılığı ile nam salmış olan Zeze Bitkisi; susuzluğa ve ışıksızlığa karşı oldukça dayanıklıdır. Fazla suyu sevmeyen bu bitki nemli ortamlardan hoşlanmaktadır ve bakımı oldukça kolaydır.

Zamioculcas Zamiifolia

5. Çin Herdemyeşili (Aglaonema)

Ev bitkileri arasında yer Çin Herdemyeşili; nemli havaları sevdiğinden dolayı banyolar için oldukça ideal bir bitkidir. Işıksızlığa karşıda oldukça dayanıklı olan bu bitkinin bakımı oldukça basittir.

Aglaonema

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu