Ordan Burdan

Soluk Soluğa Ve Aksiyon Dolu Bir Savaş Sahnesi

Soluk soluğa ve aksiyon dolu bir savaş sahnesi izlemeye hazır mısınız? Tarihi dizilerimiz içerisinde kendine önemli bir yer edinen Uyanış: Büyük Selçuklu bu akşam  TRT 1 ekranlarında oynayan 34. bölümüyle sezon finalini yaptı. Yayınlanmaya başlayan ilk bölümünden itibaren yakından takip edilen ve sıkı bir izleyici kitlesine sahip olan Uyanış: Büyük Selçuklu bir ilki gerçekleştirdi.

En Etkileyici Savaş Sahneleri

Çekilmiş en iyi savaş sahneleri denilince aklınıza neler geliyor? 300 Spartalı filminde Leonidas ve askerlerinin Termopylae geçidinde perslere karşı amansız mücadelesini göz önüne getirin. Cesur Yürek‘te William Wallece’ın İngiliz kralı Uzunbacaklı Edward ile yaptığı ve birleştirdiği İskoç beyleri tarafından ihanete uğradığı Falkirk Savaşı da gerçekten iyidir. Belki Hollywood yapımı olan onlarca savaş filminden sahneler bizde iz bırakmıştır.

Büyük bütçeleri, dev oyuncu kadrosu, teknolojinin yardımıyla oluşturulan görsel efektleri, sıradışı aksiyon sahneleriyle izleyenleri kendine hayran bırakan ve Türk izleyicisini de her zaman ”bizimkiler niye yapamıyor” diye hayıflandıran filmlerdir bunlar.

Hepsini Unutun! Bu Bizim Savaşımız

Gelin görün ki bugünden itibaren bu hayıflanmayı sona erdirecek nitelikte aksiyon dolu savaş sahnesi, Uyanış: Büyük Selçuklu dizisinde izleyicisiyle buluştu. Etkileyici aksiyon hareketleri, oyuncuların inanılmaz odaklanışı en dikkat çeken özellikler oldu. Soluk almadık. Dizi, 18 dakika boyunca Selçukluların, Kuvel Kalesi fethi için verdiği mücadeleyi adeta izleyiciye yaşattı. Soluk soluğa bir mücadele yaşandı.

Soluk Soluğa Ve Aksiyon Dolu

Sultan Melikşah hazırladığı orduyla beraber namaz kıldı ve sefer duası yaptı. Ardından iki ordunun savaşı başladı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu