Kişisel Bakım

Güneş Kremi Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte güneşten faydalanma olanağımız artmış bulunmaktadır. Gerek tatil yerlerine gidilmesi gerekse dışarıda geçirilen vaktin artmasıyla birlikte güneşe daha çok maruz kalmaktayız. Ancak güneşten faydalanayım derken almadığınız önlemler yüzünden zarar görmeyin. Güneşe çıkmadan önce alacağınız önlemler ise; doğru giysiler tercih etmek, gölgede kamaya özen göstermek, güneş gözlüğü kullanmak ve en önemlisi mutlaka güneş kremi sürmek.

Eğer güneş kremi kullanmadan dışarı çıkarsanız cildinizde zamanla; kırışıklık, cilt lekeleri, kırışıklık vb. cilt problemleri yaşamaya başlarsınız. Bu sebeple krem kullanımı oldukça önemlidir. Ancak bu noktada doğru ve size uygun krem tercih etmelisiniz. Peki nasıl? Güneş kremi alırken dikkat edilmesi gerekenleri gelin hep birlikte inceleyelim…

Güneş Kremi Alırken…

Cildin alt katmanlarına kadar inebilen UV ışınları cilde birçok zarar vermektedir. UV ışınlarının cilde; kırışıklık, nem dengesini bozma, cilt lekeleri ve cilt kanseri gibi etkileri bulunmaktadır. Bu gibi etkilere maruz kalmamak ve güneşin tadını doyasıya çıkartabilmek için güneş kremi kullanımı oldukça önemlidir. Ancak güneş kremi kullanmadan önce bilinmesi gereken bazı önemli noktalar vardır. Bu noktalar ise; güneş kremi alırken nelere dikkat etmeniz gerektiğidir.

Güneş kremi alırken nelere dikkat edilmedir?

1. Cilt tipinize uygun olmalıdır

Alacağınız güneş kreminin cilt tipinize uygun olması, dikkat etmeniz gereken en önemli noktadır.

2. SPF 50+ olmasına dikkat edilmedir

Sun Protection Factor, yani güneş koruma faktörü olan SPF, sanıldığı gibi koruyucunun ne kadar etkili olduğunu değil, güneş koruyucunun ne kadar süre ciltte etkisini yitirmeden kaldığını gösteren bir ifadedir. Her 1 SPF, 10 dakika süre ile etkisinin sürdüğünü ifade etmektedir. Örneğin; 30 SPF’lik bir ürün 300 dakika etkisini sürdürürken, 50 SPF’lik bir güneş koruyucu ise sizi güneş ışınlarından 500 dakika boyunca korumaktadır.

3. Cilt sorunlarınıza dikkat ederek tercih yapmalısınız

Eğer cildinizin bazı içeriklere karşı hassas ise hassas ciltlere uygun bir krem tercih etmelisiniz. Cildinizin hassasiyet derecesine ve yaşam tarzınıza bağlı olarak güneş kremi almalısınız.

4. Ürünün içeriği temiz olmalıdır

Alacağınız güneş kreminin içeriğine mutlaka dikkat etmelisiniz. Kremin içeriğinde;

  • Mineral içerikli olması ( aktif İçerik olarak çinko oksit ya da titanium dioksit)
  • A vitamini içermemesi
  • İçeriğinde oxybenzone, avobenzone, octisalate, octocrylene, homosalate and octinoxate, methylisothiazolinone, paraben, fitalat olmaması. (Bu maddeler kan dolaşımına karışarak hormon sistemini bozmaktadır. Bu nedenle alacağınız üründe bu maddelerin bulunmaması oldukça önemlidir.)
  • Nano teknolojik olmamalı.
  • SPF 35 ‘ten yukarı olmamalı.

Son Olarak Sprey Güneş Koruyucularının Kremlerden Farkı

Uygulaması oldukça kolay olmasına karşın, sprey güneş koruyucuları; sıvıyı püskürtmek için kullandıkları gaz ve koruyucu zerrecikleri solunum yoluyla ciğerlere girerek zarar vermektedir. Bu nedenle sprey koruyucular kullanma yerine krem/jel olanları tercih etmekte büyük fayda sağlamatadır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu