Ordan Burdan

Enes Batur Kimdir?

Tam adı Enes Batur Sungurtekin olan ünlü internet fenomeni ve Youtuber’ın çok merak edilen hayatını sizler için araştırdık. İşte tüm ayrıntılarıyla Enes Batur…

Enes Batur

Enes Batur Sungurtekin, 9 Nisan 1998’de Ankara’da dünyaya gelmiştir. Annesi Arzu Sungurtekin hemşire, babası Fatih Sungurtekin ise polis emeklisidir. Baba tarafından Adanalı olan Batur anne tarafından ise Malatyalıdır. Babasının mesleği dolayısıyla birçok şehirde yaşayan Batur; ilk olarak Erzurum’da yaşamaya başlamış ardından, Antalya’ya gelmiş ve oraya yerleşmişlerdir.

Ergenliğinde yaşadığı sivilce problemi yüzünden özgüven sıkıntısı yaşayan Enes Batur, sosyal çevresini pek fazla geliştirememiştir. Lise yıllarında arkadaşları ve çevresi olmadığından kendini internet ortamına vermiştir. İlk olarak lise yıllarında YouTube ile tanışan Batur, birçok kanalı takip etmeye başlamış ve kendisinin de bu işi yapabileceğini düşünmüştür. YouTube’a olan merakı hızla artan Batur, videolar çekip kanalına yüklemeye başlamıştır. İlk olarak oyun videoları çekip kanalına yüklemeye başlayan Batur’ın ilk videosu hiç izlenmemiştir. Kendi çabasıyla her forum sitelerine videosunu yükleyen Batur’un ilk videosu bir süre sonra izlenmeye başlamış ve toplam 100 kişi tarafından izlenmiştir. Kanalına her gün oyun videoları yükleyen YouTuberın zamanla abone sayıları yükselmeye başlamıştır. Zamanla kanalında 10.000 aboneye ulaşan Batur, 1 yıl kadar video yüklememiş ve YouTube ara vermiştir.

Enes Batur S.

Daha sonra tekrardan YouTube’a başlama kararı alan Batur; 2014 yılında ilk parasını kazanmıştır. Kazandığı para ile işi için yatırımlar yapan Batur; aynı zamanda maddi olarak ailesine de büyük yardımlarda bulunmuştur. Azimle çalışmaya devam eden Batur; 2017 yılında Türkiye’nin ilk 5 milyon olan YouTube kanalına sahip olmuştur. Bu başarısı sayesinde 2017’de düzenlenen 44. Altın Kelebek Ödülleri’nde ilk kez dağıtılan En İyi YouTuber Ödülünü kazanmıştır.

Şarkıcılık Serüveni…

2018 yılında ise menajerinin yaptığı film teklifi ile hayatında dönüm noktasını yaşayan Batur; ilk sinema filmi ‘Enes Batur Hayal mi Gerçek mi?’ adlı sinema filmini çekmiştir. Ardında 2019 yılında ise ‘Enes Batur Gerçek Kahraman’ adlı filmi çekmiş ve izleyicisiyle buluşturmuştur. İlk filmi kadar ilgi görmeyen bu filmden sonra artık İstanbul’a taşınma kararı alan YouTuber; İstanbul’a geldikten hemen sonra Acun Medya tarafından teklif almıştır. Haziran ayında Survivor adlı yarışma programına davet edilen Batur; yarışmaya bir bölüm konuk yarışmacı olarak katılmıştır.

Dominik’ten döndükten sonra storysi için çektiği şarkı söyleme videosu sonrasında büyük linç yiyen Batur; herkesin ‘senden asla olmaz!’ demesine karşı azimle çalışmaya başlamıştır. Uzun süren çalışmalardan sonra ilk şarkısı olan Dolunay parçasını yayınlamıştır. YouTube kanalı hızla büyüyen Batur, artık 10 milyon aboneye sahiptir. Dolunay şarkısından sonra Biliyom adlı parçasını takipçileri ile paylaşmış ve bu şarkısı da 100 milyon izlenmiştir. Toplam 8.2 milyar izlenme ile büyük bir rekora imza atan Enes Batur, Türkiye’de bir ilki de başarmış olmuştur. Son olarak 2021 yılında Ayaz adlı şarkısını çıkartmıştır. Ayaz şarkısı ve klibi çok beğenilmiş ve ilgi görmüştür. Şarkının şu ana kadar 48 milyon izlenme almıştır.

Enes Batur’un eğitim hayatı; Antalya Bilim Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümünde bir süre eğitim almıştır. Daha sonra YouTube kariyeri gelişince yüksek eğitimine Nişantaşı Üniversitesi’nin Sinema ve Televizyon bölümünde devam etmiştir.

Enes Batur S.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu