Ordan Burdan

Bergüzar Korel Kimdir?

Tam adı Bergüzar Gökçe Korel Ergenç olan oyuncunun başarı dolu kariyeri ve hayatını sizler için derledik. İşte Bergüzar Korel’in hayatı…

Bergüzar Korel

27 Ağustos 1982 İstanbul’da dünyaya gelen Bergüzar Korel; Tanju Korel, Hülya Darcan çiftinin kızlarıdır. Başarılı oyuncu, ilk öğrenimini Nilüfer Hatun İlköğretim Okulu ve orta öğrenimini Yıldız Koleji’nde yapmış ardından; Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü’nü kazanmıştır. Üniversite hayatı boyunca birçok kısa filmde yer alan oyuncu; aynı zamanda Devlet Tiyatrosu Kuvâ-yi Milliye oyununda yardımcı oyuncu olarak yer almıştır. Daha sonra bir süre Nicole Kidman ve Tom Hanks’in oyuncu koçluğunu yapan Susan Baston ile çalışan Bergüzar Korel, Özay Fecht’in workshop çalışmalarına katılmıştır.

İlk oyunculuk deneyimini 1998 yılında Kırık Hayatlar dizisindeki küçük rolü ile yapan başarılı oyuncu asıl çıkışını 2005 yılında; Kurtlar Vadisi Irak filmi ile yapmıştır. Filminde Leyla karakteriyle izleyicilerin karşısına çıkan Korel; büyük bir beğeni almıştır ve bir sürü diziden oyunculuk teklifi almıştır. Filmde yakaladığı başarının ardından Korel, yine aynı yıl çekilen Zeytin Dalı dizisinde İklim karakterini canlandırmıştır. Aynı zamanda reklam filmlerinde de rol alan oyuncu; büyük çıkışını ise Kanal D’nin “2006’nın En Fazla Reyting Alan Dizisi” unvanını alan Binbir Gece dizisi ile yapmıştır. Dizide Şehrazat Evliyaoğlu rolüne hayat veren Korel; dizideki başarılı performansı ile 2006 Altın Kelebek En Başarılı Kadın Oyuncu ödülünü layık görülmüştür. Aynı zamanda bu dizide tanıştığı oyuncu Halit Ergenç ile ilişki yaşamaya başlayan Korel çifti; 2009 yılının Ağustos ayında evlenmişlerdir.

Bergüzar Korel
Binbir Gece dizisinden sonra…

Binbir Gece dizisinden sonra Star TV’de Çocuktan Al Haberi isimli yarışma programını sunan oyuncu , daha sonra; Tolgahan Sayışman ile romantik komedi Aşk Geliyorum Demez filmini çekmiştir. 2010-2011 yılında oyuncu, başrolünü Bülent İnal ile paylaştığı Atv’de yayınlanan Bitmeyen Şarkı dizisinde rol almıştır. Aynı yıl Muhteşem Yüzyıl dizisine konuk oyuncu olarak katılmıştır. Ardından 2012’de yine Atv ekranlarında yayınlanan Karadayı dizisinde rol almıştır. Dizide Kenan İmirzalıoğlu ile başrol oynayan Korel; dizide Hakime Hanım Feride Şadoğlu karakterini canlandırmıştır. Oyuncu son olarak 2016 yılında Kanal D’de yayınlanan Vatanım Sensin adlı dönem dizisinde, eşi Halit Ergenç ile birlikte rol almışlarıdır.

2019 yılında ise Bir Aşk İki Hayat filminde Engin Akyürek ile birlikte başrol almışlardır. Son olarak 2021 yılında Netflix’te yayınlanan Azizler filminde Füsun karakterine hayat vermiştir.

2009 yılının Ağustos ayında Halit Ergenç ile dünya evine giren çiftin; 2010 yılının Şubat ayında Ali isminde bir erkek çocuğu ve 2020 yılının Mart ayında Han isminde ikinci erkek çocukları dünyaya gelmiştir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu