Yaşam

Anadolunun Örümcek Adamının Bir Çocuğa Duygusal Dokunuşu

Anadolu’nun örümcek adamı lakabıyla anılan, çocukların en sevdiği arkadaşı haline gelen Tamer Uysal’ın; herkese örnek olacak hayatı.

Anadolu’nun Örümcek Adamı

1970 yılında Eskişehir’de dünyaya gelen Tamer Uysal; yaklaşık 30 yıl kuaförlük yaptıktan sonra hayatını değiştirmeye karar vermiştir. Bu kararından sonra mesleğini bırakıp, endüstriyel dağcılık yapmaya başlamıştır. 15 yıl endüstriyel dağcılık yaptıktan sonra tekrardan çalışmaya başlayan Uysal; binaların dış onarımını, temizliğini vb. işlerini yapmaya başlar. İşini zevkle yapan Uysal yine işinin başında olduğu bir gün hastane camlarını temizlerken lösemili bir çocuğun Spider-man oyuncağı ile oynadığı fark eder. O sırada aklına iş kıyafetini “Spider-man” kostümüne çevirme fikri gelir ve bunu hemen uygulamaya başlar. Kostümü giyindiği gibi aynı hastaneye giden Uysal, camdan gördüğü o lösemi hastası çocuğun yüzünü güldürmeyi başarır.

Tamer Uysal

Örümcek adam hikayesi böylece başlamış olan Uysal’ın kostümü artık bir iş kıyafeti haline gelmiştir. İnsanların meraklı bakışı, çocukların yüzündeki o mutluluk ve iş yaparken bir yandan da eğlenmek ve eğlendirmek için; iş hayatına böyle devam etmektedir. Artık kendini tamamen “Spider-man” gibi hissetmeye başlayan Uysal duygularını şu sözlerle ifade etmiştir; “Süper kahramanlık zaten içimizde var olan bir şeydir. Yoksa kostümü giyinmiş olmak bir şeyi değiştirmemektedir. Gerçek süper kahraman kostümle oluşan bir şey değildir. Benim gözümde süper kahraman; insanlara yardım edebilen, gerçek bilgiler verebilen daha çok yardımcı olmaya çalışan insandır.“

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu