Sağlık

Uyku Eksikliği Obeziteye Neden Oluyor!

Sağlıklı bir beden ve sağlıklı bir beyin için düzenli uykunun önemi oldukça fazladır. Uykusuzluk insan bedeninde birçok sağlık problemine sebep olmaktadır. Bunlardan bir tanesi de obezitedir. Obezite çağımızın en tehlikeli hastalıklarındandır ve sadece beslenme düzeni ile alakalı bir problem değildir. Düzensiz uyku da obezite riskini artırmaktadır.

Uyku ve Obezite

Uyku ve obezite üzerine yapılan araştırmalar gösteriyor ki; yeterli uyku ve kilo kaybının bağlantılı olduğu gibi, uyku eksikliğinin kilo alma riskini artırmaktadır. Bir grup insan ile 7 yıl boyunca süren araştırmalar sonucu; her gece altı saat veya daha az uyuyanların, 7-8 saat uyuyanlara göre daha fazla kilo aldıkları görüldü. Bu durumda az ve düzensiz uyuyan insanlarda obezite riski olduğu anlaşılmıştır. Aynı şekilde uykuya dalmada güçlük, gece birkaç kez uyanma ve uykuda kalma gibi uyku sorunları da kilo alımını etkileyen faktörlerdendir.

Sağlıklı bir beden ve sağlıklı bir beyin için uyku en önemli etkenlerdendir. Düzenli bir uykuya sahip değilsiniz yalnızca obezite riski taşımıyorsunuz demektir. Obezitenin yanı sıra yetersiz uyku; yüksek tansiyon, astım, artrit, diyabet, koroner kalp hastalığı ve felç gibi kronik hastalıklara da zemin hazırlamaktadır.

Uykusuzluk Neden Obeziteye Yol Açar?

İnsanların yeterli olarak uyumaması; onları daha aç hissetmelerine ve daha fazla yemelerine neden olur ve bu da kan şekeri düzenlemelerini bozar.

Düzenli Uyku İçin Yapılması Gerekenler

Yeterli uyku, günde en az 7-8 saat, sağlık, optimal enerji seviyeleri ve sağlıklı kiloyu korumak için kesinlikle gereklidir. İyi bir gece uykusu almak için yardıma ihtiyacınız varsa, reçeteli uyku haplarına güvenmeyin. İlaçlardan ziyade uzman bir doktordan yardım almayı denemelisiniz. Veya kalite bir uyku için yapılması gerekenler içeriğimizi inceleyebilirsiniz.

Herkese İyi Uykular! Kaliteli Bir Uyku İçin Yapılması Gerekenler

Uyku beden ve zihin sağlığı açısından oldukça önemli bir aktivitedir. Sağlıklı bir vücut, sağlıklı bir zihin için düzenli ve yeterince uyku şarttır. Uyku kalitesi aynı zamanda bağışıklık sistemini de etkileyen en önemi faktörlerdendir. Kaliteli bir uyku demek aslında sağlıklı hayat sürmek demektir. Uyku kalitesini artırmanın yolları ise aşağıdaki linktedir;

Uyku Kalitesini Artırmanın Yolları

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu